Hazai pályán az FK és az Imperial

Román teremlabdarúgó-bajnokság

128

Az ötödik forduló mérkőzéseivel folytatódik a román teremlabdarúgó-bajnokság, amelynek két záróösszecsapását Szé­­kely­földön rendezik. Az FK Székelyudvarhely a címvédő Temesvári Informaticát látja vendégül, míg a Csíkszeredai Imperial Wet a Futsal Poli Iași-t fogadja. Előbbieknek nagyon nehéz meccsük lesz, míg utóbbiaknak hozniuk kellene a papírformát.

A székelyföldi csapatok zárják a román bajnokság ötödik fordulóját Fotó: Pál Zoltán / Archív

Folytatódik a nehéz mérkőzések sorozata a Székely­udvarhelyi FK teremlabdarúgó-csapata számára, a tavalyi bronzérmes után a címvédővel játszanak. Hazai környezetben lépnek pályára. A teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának ötödik játéknapját, szombaton kezdte meg a mezőny, ma fejezi be. Az FK Székelyudvarhely számára nem ígérkezik könnyű találkozó ebben a fordulóban, hiszen a bajnok, a Temesvári Informatica látogat a városi sportcsarnokba. A szakszövetség által közzétett menetrend alapján a találkozót ma 18 órától rendezik. A bánságiak az elmúlt játéknapon halasztottak – a Csíkszeredai Imperial Wet ellen kellett volna játszaniuk –, ugyanis a Bajnokok Ligájában szerepeltek, ahol közel voltak, hogy a Main Round-ba kerüljenek.
A Csíkszeredai Imperial Wet papíron könnyebb mérkőzésre számít, hiszen az eddig egy győzelemmel és három vereséggel rendelkező Futsal Poli Iași-t fogadja ma este 20 órától. A csíki csapat hullámzó szezont tud eddig maga mögött, hiszen nyitásként kikaptak a Galaci Unitedtől, majd nagyon elverték a Gloria Buzăut, hogy végül a harmadik fordulóban újfent elbukjanak a Dunărea Călărași vendégeként. A találkozót követően a klub vezetősége nagytakarítást tartott, csupán három légiós maradt a keretben és alig több mint kétsornyi játékos. Velük kell helytálljanak. Cosmin Ghermannak ebből a szempontból jól jöhetett, hogy a legutóbbi fordulóból elmaradt a bajnok Temesvári Informatica elleni meccs. Megfelelő idő maradhatott készülni.
Ugyanakkor a Iași veszélyes csapat lehet, ha nem veszik könnyelműen állnak a mérkőzéshez. Nyitásként verték a Gloria Buzăut, míg Székelyudvarhelyen alaposan meggyűjtötték az FK baját, akik csak 5–4-re nyertek. A Galac négy góllal verte, de a Călărași újfent megszenvedett ellenük, és a futsalban ritka eredménynek számító 1–0-ra nyertek.

HN-összeálltás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek