Hazai pályán a Sportklub

78

Kedden délelőtt hazaérkezett a Csíkszeredai Sportklub jég­ko­rong­csapata idegenbeli túr­né­járól, és máris készülhet a hét­végi soron következő két meccsére. A szombati napra egy időben két meccs is szerepelt a programban, ám a galaci kiszállás elmarad.

Egy győzelemmel és két hosszabbításos vereséggel tért haza alapszakaszbeli utolsó Erste ligás kiszállásáról a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely a felsőházi rájátszásért harcol. Erre matematikai esélye ugyan még van, de sorsa más – vagyis az Újpest – kezében van, amely szintén ezért harcol.
Az Újpestnek 50 pontja van, továbbá pénteken Dunaújvárosban, míg vasárnap hazai pályán játszanak a Fehérvári Titánok ellen. A Csíkszeredai Sportklub 49 ponttal rendelkezik, és az ötödik helyen áll, de csak egy meccse van szombaton 18 órától a Ferencváros ellen. Ahhoz, hogy az utolsó felsőházat érő negyedik helyen végezzen pontszámban minimum be kell érje az Újpestet, akikkel szemben jobb az egymás elleni eredmény.
A csíki csapat viszont a Ferencváros elleni találkozót megelőzően román bajnokit is játszik pénteken 18.30 órától fogadják ugyanis a Galaci Dunărea alakulatát. Másnap, azaz szombaton már a Ferencváros elleni meccs időpontjában Galacon kellett volna szerepeljenek a fiúk, de azt a találkozót sikerült elhalasztani egy későbbi időpontra, így nincs ütközés a naptárban.
Sokáig úgy tűnt, hogy a pénteki Sportklub – Galac meccs Kézdivásárhelyen lesz megrendezve, de a háromszéki város új pályája a kérvényezés ellenére még nem kapta meg a tűzvédelmi engedélyt a Sürgősségi Esetek Felügyelősége (ISU) még, így román szakszövetség nem járult hozzá a mérkőzés lebonyolítására.

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.