Hazai meccs Székelyudvarhelyen

126

Első hivatalos hazai mérkőzését játszotta a Székelyudvarhelyi Küküllő csapata az U12-es Erdélyi Jégkorong Ligában (THL), méghozzá az ISK Csíkszereda II. ellen. A rendkívüli meccsre mintegy száz szurkoló érkezett Székelyudvarhelyről és Csíkszeredából.

Bán-Széll István igazgatja játékosait Fotó: szja.ro

Hosszú idő után hivatalos jégkorong-mérkőzést rendeztek Székely­udvarhelyen, amelyen a Székely­udvarhelyi Küküllő az ISK Csíkszereda II. csapatát fogadta az Erdélyi Jégkorong Liga (THL) U12-es korosztályában.
A THL U12-es bajnokságának B csoportjában nyolc csapatot – Bukaresti Triumf, Olimpia–Viitorul, Steaua Rangers Husky, Galaci Dunărea, Felcsík SK II., ISK Csíkszereda II., Brassói Corona II. és Székelyudvarhelyi Küküllő – soroltak be. Az udvarhelyi alakulat eddig rendre máshol lépett jégre, ám a jégpálya beüzemelésével megnyílt a lehetőség, hogy hazai pályán játsszanak.
– A gyerekekkel január óta foglalkozunk, sokan azóta tanultak meg korcsolyázni is. Amíg volt jég, addig Székelyudvarhelyen készültünk a tavasszal, majd ingáztunk Csíkszeredába, a Molnár Lajos Műjégpályára, akárcsak ősszel. Úgy számoltuk, hogy közel ötven órát voltak jégen a gyerekek eddig. Mintegy harmincan járnak edzésre az U8-as, az U10-es, illetve az U12-es csapatokból, de növekszik a létszám, hiszen vannak, akik nemrég kezdtek el jégkorongozni. Nagyon jó érzés volt, hogy végre hazai pályán játszhattunk! – fogalmazta meg eddigi tapasztalatait Bán-Széll István edző.
További létszámbővülés is várható a székelyudvarhelyi jégkorongban, hiszen az elmúlt időszakban napköziről napközire járva toborozták a gyerekeket az edzők. Ugyanakkor nagy előrelépés lesz, hogy a tervek szerint a januári iskolakezdéssel Székelyudvarhelyen is beindul a korisuli program a csíkszeredai, a felcsíki, a gyergyószentmiklósi és a sepsiszentgyörgyi mintájára. Nyolc általános iskolából az előkészítősöknek, illetve az első és második osztályosoknak tartanak majd korcsolyaoktatást a jégpályán, amely közel 1100 gyereket érint majd.
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia szakmai partnerségben segíti a Székelyudvarhelyi Küküllő csapatát, ugyanakkor fejlesztési partnerségben áll a várossal, hogy a székelyudvarhelyi hoki ismét szerves része legyen a székelyföldi jégkorongnak.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek