Havazásra számíthatunk

73

Jelentős lehűlésre, sok csapadékra számíthatunk a hétvégén, jövő hét elején – tudtuk meg az Országos Meteorológiai Szolgálat marosvásárhelyi kirendeltségének munkatársától. Azt mondta: ha a városokban nem is, de a hegyekben lehull az első hó.

Ma és holnap bár hűvös, de aránylag barátságos nappali hőmérsékleti értékekre számíthatunk, ezek elérhetik akár a 14-16 Celsius-fokot is, és éjszaka sem kell negatív előjelű értékektől tartanunk. Vasárnaptól várható, hogy jelentősen lehűl az idő, legalábbis erről tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat marosvásárhelyi kirendeltségének munkatársa. Azt mondta, vasárnap napközben esőzésekre számíthatunk, ám az esők éjszaka havas esőbe, sőt az 1800 méternél magasabb hegyekben havazásba fordulnak. A csapadékmennyiség jelentős lesz, akár 20-25 liter is hullhat négyzetméterenként. A hőmérsékleti értékek nappal nem haladják meg a 4-9 Celsius-fokot, éjszaka a leghidegebb várhatóan Csíkszeredában lesz, mínusz 3 Celsius-fok, a legmagasabb minimálértéket pedig Székelyudvarhelyre várják, plusz 2 Celsius-fokot.
Jövő hét elejére is marad a hideg, borús, csapadékos idő, hétfőn és kedden is várható havas eső, havazás a hegyekben, a szél is megindul, a nappali hőmérsékleti értékek pedig a megyében sehol nem haladják meg a 6 Celsius-fokot, éjszaka pedig mínusz 4 és 1 Celsius-fok köré süllyed a hőmérők higanyszála.

Forró-Erős Gyöngyi

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.