vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Havas gondok

Sok év után újra hóba fulladt Udvarhely. A nagy téltől viszont – úgy tűnik – elszokott mindenki: a gyalogos, az autós, a hó eltakarításával megbízott személyek, a lakosok. És az alig-telek időszaka alatt beszippantott minket a virtuális világ is, átvette a hatalmat a közösségi média. Annyira, hogy sokan már-már azt hiszik, hogy a havas utak, jeges járdák posztolásával versenyre kelhetnek az eltévedt hókotróval, a lapátját vesztett háztulajdonossal, és hipp-hopp, megoldódik minden, megszégyellik magukat az illetékesek, de legalább ők és a hó egy rövid időre a rivaldafénybe kerülnek.
Tagadhatatlan, hogy nagy kihívást jelentett a hatóságoknak a téli égi áldás, és akár fanyaloghatnánk is, hogy új seprű nem seper (jól). Tény, hogy jócskán hagy kívánnivalót az utak, járdák téli karbantartása, a havas hetek megmutatták a városvezetésnek, hogy hatékonyabb megoldásokat kell keresniük. Viszont felkértek minket, lakosokat, hogy segítsünk ebben! Van telefonos ügyelet, ahol bejelenthetjük gondjainkat, és saját példámmal tudom igazolni, hogy ez működik! Jeleztem, hogy egyre jegesebb az utca, ahol lakom, és két órán belül megszórták. Azt gondolom, hogy a Facebook-bejegyzésekre fordított energiával fordulhatnánk egyenesen az illetékesekhez is, megjelölve, hogy hol mi a gond, segítve őket a rálátásban és a konkrét megoldásokban is. Vagy a lapát nyelét is meg lehet fogni…
Az egyébként nagyon hasznos és népszerű Facebook-csoport, az Udvarhelyszéki Közlekedési Infó kezelői egyenesen letiltották egy idő után a havas utakról szóló bejegyzéseket, amelyeknek a hó- és magamutogatáson kívül már semmi hasznát nem látták. Mondván, hogy tél van, és fogja már fel mindenki, hogy téli körülmények között lehet közlekedni, amely igen, valóban más, mint a nyári. A megyei utakkal kapcsolatosan is élnek a „forró vonalak”, ahol jelezhetjük, ha havas gondunk van. Talán a Facebook előtt kipróbálhatnánk ezt, oszt, ha nem működik a poszt, akkor jöhetne a virtuális pellengérre állítás.
Mert így csak az van, hogy hányjuk a borsót, akarom mondani, a posztot a(z) (üzenő)falra, a havat a járdáról az útra, aztán vissza, és maradunk a morgolódással, a csúszós utakkal és a járhatatlan járdákkal.

Asztalos Ágnes

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb