Hatvanéves a középiskolai oktatás Szentegyházán

89

Mikor szinte napi gyakorisággal dokumentálunk egy évet, akkor derül csak ki igazán, milyen gyorsan pereg az idő. Bizonyíték rá, hogy idén a szentegyházi Gábor Áron Technológiai Szakközépiskolában a középiskolai oktatás hatvanadik tanévét zártuk, és most kezdődött a szakiskolai oktatás hetvenedik tanéve, tehát van okunk az ünneplésre.
A kis város nagy eseményére 2018. szeptember 28-án került sor a Gábor Áron Szakközépiskolában. Az ünnepség szervezését Szentegyháza város önkormányzata, a Gábor Áron Líceumi Alapítvány és a helyi vállalkozók támogatták. A rendezvényre az iskola diákjai és tanárai előadással készültek, fellépett az iskola diákkórusa és a Canticum Novum kamarakórus is. Az ünnepségen bemutatták az erre az alkalomra készített évkönyvet, melynek címe: 60 éves a líceumi oktatás Szentegyházán. Ugyanekkor adta át Szász Zoltán, az RMPSZ udvarhelyszéki vezetője a Pedagógusi Szolgálati Emlékérem kitüntetést az iskolát leghosszabb ideig vezető igazgatónak, Máthé Istvánnak. Ünnepségünkön tiszteletét tette többek között Hargita megye főtanfelügyelője, Görbe Péter, illetve Molnár Tibor polgármester, és megjelentek iskolánk volt igazgatói, a mátészalkai testvériskola képviselői, az első középiskolai osztály végzősei, valamint intézményünk egykori és jelenlegi tanárai és diákjai.

András Izabella, Tókos Mária

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek