Hátrányból várják a visszavágót: Vendégsiker Székelyudvarhelyen

27

Szoros mérkőzéseket vívtak a Székelyudvarhelyi SZAK asztaliteniszezői az Európa-kupa negyeddöntőjének első párharcán, ám a portugál bajnokcsapat végül megnyerte a találkozót. A székelyudvarhelyiek az összecsapás során egy meccset húztak be, így 1–3-as hátrányból várják a hétvégi, lisszaboni visszavágót.

Quadri Aruna két sikerrel járult hozzá a Sporting sikeréhez                                                          Fotó: Mario Vasa

Nem sikerült a bravúr a Székelyudvarhelyi SZAK asztalitenisz-csapatának az Európa-kupa negyeddöntőjének első összecsapásán: a György István által edzett udvarhelyiek szombaton hazai közönség előtt szenvedtek vereséget a portugál bajnok Sporting Lisszabontól. A vereség ellenére nem kellett szégyenkezniük a hazaiaknak, hiszen a jóval erősebb játékerőt képviselő portugálok két meccset is a döntő szettben húztak be, csupán a negyedik mérkőzésen tudtak aránylag könnyen nyerni. A visszavágót a hétvégén a portugál fővárosban rendezik.
A szombati összecsapás első meccsén György Szilárd elvesztette az első szettet Diogo Carvalho ellen, ám a másodikat sikerült megnyernie, majd egy újabb szettveszteség után egyenlített az udvarhelyi játékos. A döntő szettben viszont a portugál jobban összpontosított, így az első játék után a Sporting vezette az összecsapást. A második összecsapást Sebastian Loso a világranglista 18. helyén álló Quadri Aruna ellen vívta és behúzta az első szettet, ám a Sporting játékosa egyenlített, az udvarhelyi viszont újra vezetéshez juttatta csapatát, amelyre Arunának volt válasza, a döntő szettet pedig a portugál játékos megnyerve 2–0-ra módosította az összecsapás állását.
A harmadik mérkőzésen megszületett a SZAK első győzelme, Cservik Krisztián három szettben győzte le a mindössze 14 éves Paulo Guilhermet, így az udvarhelyiek szépítettek. A negyedik találkozót György Szilárd Aruna ellen vívta, a portugálok nigériai légiósa pedig könnyed sikert aratva, a találkozót is eldöntötte. A visszavágót a portugál csapat honlapja szerint vasárnap Lisszabonban játsszák.

Eredmény
Férfi asztalitenisz-Európa-ku­pa, negyeddöntő, első mérkőzés: Székelyudvarhelyi SZAK – Spor­ting Lisszabon 1–3 /György Szilárd – Diogo Carvalho 2–3 (4–11, 12–10, 5–11, 11–6, 6–11)/; Sebastian Loso – Quadri Aruna 2–3 (11–8, 7–11, 14–12, 6–11, 8–11); Cservik Krisztián – Paulo Guilherme 3–0 (13–11, 11–5, 11–9); György Szilárd – Quadri Aruna 0–3 (6–11, 5–11, 4–11)/.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek