Hátrányból előnyt kovácsolnának

51

Egygólos hátrányt szedett össze a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata a Challenge-kupa odavágóján az ABC Brágával szemben. Vlad Caba tanítványai a hazai környezetben elvesztett találkozót idegenben korrigálnák, de nem lesz könnyű dolguk. A sérültek mellett egy átlövővel szerződést bontottak. A találkozót holnap 19 órától rendezik Portugáliában.

A végsőkig kell küzdjenek az SZKC játékosai, ha tovább akarnak jutni Fotó: Csedő Attila
A végsőkig kell küzdjenek az SZKC játékosai, ha tovább akarnak jutni Fotó: Csedő Attila

Sok ideje nem maradt a pihenésre a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapatának a keddi CSM Ploieşti ellen aratott hazai győzelmet követően, hiszen holnap este már Brágában kell pályára lépniük a Challenge-kupa harmadik körének visszavágóján. Az udvarhelyi csapat kritikus szakaszában van, hiszen sérültjeikre továbbra sem tudnak számítani, míg a szezon közben igazolt átlövő Goran Bogunovicsot elengedte a klub vezetősége. A játékos amúgy sem tudott volna pályára lépni, hiszen sérüléssel küszködött.
Az elutazás előtt a csapat vezetőedzője egy picit előrevetítette, hogy mire számít, illetve kitért Bogunovics történetére is.
„Nagyon nehéz portugáliai kiszállás vár ránk. Nem könnyű játszani ellenük, eddig háromszor már megmérkőztünk egymással, minden jel arra mutat, hogy a negyedik párharc is a kiegyensúlyozott kategóriába tartozik majd. Az a tény, hogy most itt nyertek egy góllal, azt jelenti, hogy valamivel több esélyük van a továbblépésre, mint nekünk. Azaz ötven százaléknál több. De megvan a mi sanszunk is, ezt pedig megjátsszuk maximálisan. Tudjuk, hogy mi vár ránk ott. Úgy vélem, hogy innen aki továbblép, az egészen a fináléig menetelhet, hiszen a Challenge-kupa két remek gárdája néz farkasszemet. A sorshúzás pikantériája, hogy már a 3. körben összekerültünk” – jegyezte meg Caba.
A vezetőedző Bogunovics esetére rátérve kifejtette: „Mi akkor szerződtettük őt, amikor nagy szükségünk volt egy átlövőre. Örültünk, hogy egy olyan kézilabdázóra leltünk, akinek jó a CV-je. Valóban úgy festett, hogy egy minőségi igazolás. Mi jól fogadtuk, mint bárki mást, aki idejön Udvarhelyre. Ő nagyon gyorsan eldöntötte, hogy nem tud alkalmazkodni a romániai ittléttel. Beleértve mindent: szállás, utazás, étkezés, edzésmunka, tréningintenzitás. Erre még rájött egy sérülés, ami miatt egy hosszabb időszakot ki kellett volna hagynia. Kijelentette, nem akar a csapat része lenni, így nem tehettük mi azt, hogy erőszakkal itt tartsuk. Elengedtük, ez volt a klubvezetés döntése is”.
Az ABC Brága – Székely­udvarhelyi KC találkozót szombaton 19 órától rendezik. Mint ismeretes, az odavágón a portugál csapat 25–24 arányban diadalmaskodott. Kérdés, hogy az SZKC meg tudja-e újítani játékát a visszavágóra. A két csapat egyébként tavaly a sorozat fináléját játszotta, és akkor a SZKC sportolói örvendhettek.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek