Hátrányban a megyei csapatok

Nem sikerült elvenni a pályaelőnyt

32

Múlt héten még több elődöntő-variánssal számolt a Román Jégkorong Szövetség, ám péntek este – miután a Csíkszeredai Sportklub hazai pályán vereséget szenvedett a Galaci CSM-től – eldőlt, hogy melyek lesznek a párosítások. Sem a Csíkszeredai Sportklubnak, sem a Gyergyói HK-nak nem jött össze a győzelem a Brassó, illetve a Galac otthonában. Folytatás ma este.

Nincs jó passzban a kék-fehér alakulat Fotó: Daniel Maximilian Milata

Nem váratott sokáig magára, hogy kiderüljön, ki kivel fog játszani a román jégkorong-bajnokság elődöntőjében. A Csíkszeredai Sportklub péntek este úgy állt fel a jégre hazai környezetben a Galaci CSM ellen, hogy két pontnál többet nem engedhetett oda az ellenfélnek, ha nem akarnak a Brassói Coronával játszani. Ehhez mérten magabiztos is volt a kezdés, megvolt a vezetés, majd a vendégek zsinórban három gólt szereztek. Ezt még ki tudta egyenlíteni a kék-fehér alakulat, de az utolsó felvonásra nem tudott megújulni. Ez pedig azt jelentette, hogy a csíkiak szombaton este a Cenk alatt meg is kezdték az egyik fél harmadik győzelméig tartó elődöntő párharcot.

Hatodik vereség zsinórban
A Sportklub – annak ellenére, hogy pénteken meccse volt – jól kezdett és a vezetést is megszerezte egy olyan első húsz percben, amelynek felét hátrányban töltötte. A szlovák játékvezetők által diktált második hazai kiállítást pedig a második felvonás elején váltották gólra. Ebben a felvonásban a Sportklub a hazaiakra borította a pályát, de előjöttek az Erste Liga döntőjében tapasztaltak, és sorra maradtak ki a ziccerek. Ezt a Corona az utolsó felvonásban megbosszulta és kiegyenlített a 46. percben. Az utolsó tíz percre egy-egy gól jutott, így jöhetett a hosszabbítás. Ez pedig öt percig tartott, amikor Boriszenko megszerezte a hazai győzelmet.

Nagyarányú vereség
A Gyergyói HK annak ellenére, hogy negyedik helyen zárt a bajnokság alapszakaszában, esélyesként várhatta a Galaci CSM elleni elődöntő első meccsét idegenben. A keret mélysége egyértelműen a vendégek felé billen el, ami hosszú távon sokat számít egy kétsoros Galac ellen.
Ennek megfelelően a piros-fehérek az első harmadban a vezetést is megszerezték, de Baskov egy perccel az első felvonás előtt kiegyenlített. A második felvonást pedig alaposan megnyomta a CSM: zsinórban négy gólt szereztek és eldöntötték a találkozó sorsát, sőt az utolsó felvonásban növelni is tudták a különbséget. Hatalmas pofont kapott a GYHK, de a rájátszás során nem számít, hogy egy góllal vagy öttel kap ki egy csapat.
Mindkét párharcban ma este lesz a folytatás 18.30 órától.

Román bajnokság, elődöntő

1. mérkőzés: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 4–3 (0–1, 0–1, 3–1, 1–0) – h. u. /Tendler (45.), Boriszenko (46., 65.), Mark (55.), illetve Rokaly N. (5.), Valchar (22.), Belov (50.)/.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Brassó javára.
A további műsor: ma, 2. mérkőzés: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub (18.30); péntek, 3. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (18.30); szombat, 4. mérkőzés, ha szükséges: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (18.30); az ötödik mérkőzés időpontja nem ismert.

1. mérkőzés: Galaci CSM – Gyergyói HK 6–1 (1–1, 4–0, 1–0) /Baskov (19.), Hildebrand (22.), Nyenyamov (28., 39.), Zabludovszkij (40., 45.), illetve Góga (13.)/.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Galac javára.
A további műsor: ma, 2. mérkőzés: Galaci CSM – Gyergyói HK (18.30); csütörtök, 3. mérkőzés: Gyergyói HK – Galaci CSM (18.30); péntek, 4. mérkőzés, ha szükséges: Gyergyói HK – Galaci CSM (18.30); az ötödik mérkőzés időpontja nem ismert.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek