Hatpontos túra

Dupla fontosságú rangadót veszített a GYHK

39

Zárta az alapszakasz utolsó idegenbeli túráját a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Ligában. A kék-fehérek két győzelemmel, illetve egy vereséggel és az ezzel járó hat ponttal térhettek haza. A Gyergyói HK dupla fontosságú rangadót veszített el tegnap Brassóban.

Nagy küzdelemben, hiányos kerettel maradt alul a Sportklub Újpesten Fotó: Pál Zoltán

Rengeteg hiányzóval vágott neki a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga alapszakaszának utolsó idegenbeli túrájának. Alapból hiányzott az utazó keretből Antal Zs., Casaneanu, Rokaly Sz., Salló, Bors, Anyiszin, illetve Részegh T. A Vasas ellen megnyert – amiről korábban már beszámoltunk – találkozót követően Papp sem tudta vállalni a játékot az Újpest elleni rangadóra, amely kulcsfontosságú volt az alapszakasz első helyét illetően. Ennek megfelelően aktívabb volt az Újpest az első negyven perc alatt, amelyben két gólt is szereztek Igaz, több ziccerig is eljutott a Sportklub, ám Duschek remekelt a kapuban. Az utolsó felvonás elején egy váratlan góllal szépítettek a kék-fehérek, de a hátralevő időben hiába forgatták meg az ellenfelet több alkalommal is, gólt nem sikerült szerezni.
Az újpesti hiányzók mellett a hétfő esti Vienna Capitals II. elleni meccsre már Egyedet sem nevezte a szakmai stáb, így három sorral kellett megoldják a csíkiak a feladatot. És meg is oldották. Az első harmadban négygólos előnyre szert téve eldöntötték a találkozó sorsát.
Az Újpest elleni vereség után a Ferencváros visszavette a vezetést az Erste Liga-táblázat élén, és minden bizonnyal az alapszakasz-elsőséget is behúzzák. A Gyergyói HK-val kemény ütközetük lesz, míg a Vasast minden bizonnyal két vállra fektetik. A Sportklub hétvégén a Hokiklub Budapestet és a Vienna Capitals II-t fogadja, majd a Brassói Corona vendégeként zárja az alapszakaszt.

Nem sikerült a bravúr
A nap rangadóját kétségtelenül a Brassói Corona és a Gyergyói HK vívta, amely dupla fontosságú mérkőzés volt. A házigazdák egy csúfos hétgólos hazai vereséget követően, míg a gyergyóiak egy négygólos sikert követően várták az egymás elleni találkozót. A mérkőzés első felvonása a hazai csapat szája íze szerint alakulat. Rengeteget lőtték a kaput, és egyszer eredményesek is voltak. A második harmad elején szépített a vendégalakulat emberelőnyben, hogy az utolsó tíz percben három gólt kapjanak. Innen volt még visszaút, hiszen a 49. percben Steen szépített, de Tranca hamar visszaállította a háromgólos különbséget. Innen pedig már nem volt visszaút a GYHK-nak, itt befagyott az eredmény.

Győztek az ifik
Kétgólos hátrányból felállva 3–2-es győzelmet aratott a romániai válogatott a Tallinnban zajló U20-as Divízió II/A csoportos világbajnokságon Spanyolország ellen. A romániai csapat így Dél-Korea hosszabbításos legyőzése után bezsebelte első hárompontos sikerét is. A csapat góljait Filip Andrei, Részegh Zsolt, illetve Eduard Casaneanu szerezték. A válogatott legközelebb szerdán 13 órától Litvánia ellen bizonyíthat.

Eredmények, Erste Liga

Vasárnap: Újpest – Csíkszeredai Sportklub 2–1 (0–0, 2–0, 0–1) /Benk (22.), Kocsis (38.), illetve Taratuhin (44.)/.
Hétfő: Vienna Capitals II. – Csíkszeredai Sportklub 2–6 (0–4, 1–2, 1–0) /Hiltunen (37.), Saari (57.), illetve Fodor (5.), Gecse (9.), Sándor Z. (12., 16.), Becze (28.), Horváth (29.)/; Brassói Corona – Gyergyói HK 5–2 (1–0, 3–1, 1–1) /Bors H. (17.), Lidhammar (34.), Péter B. (35.), Molnár Zs. (39.), Tranca (51.), illetve Pesztunov (25.), Steen (49.)/.
A Schiller-Vasas SC – Fehérvári Titánok mérkőzés tegnap este lapzárta után ért véget.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek