Hatpontos meccset vesztettek

Nem sikerült győzniük

55

Vereségekkel mutatkozott be a Gyergyói Hoki Klub kispadján Mikael Tisell, a piros-fehérek csütörtökön hatpontos meccsen kaptak ki a Brassói Coronától, pénteken este pedig a dunaújvárosiak is nyerni tudtak Gyer­gyó­szent­miklóson. A Csíkszeredai Sportklubnak sem sikerült jól az elmúlt hétvégi magyarországi kiszállás, a kék-fehérek csütörtökön Debrecenben kaptak ki, pénteken pedig az Újpest győzte le őket, de egy pontot szerzett a csíki csapat.

A Brassói Corona és a Dunaújváros elleni vereségek után kétszer nyert a GYHK

Hatpontos mérkőzésen ve­reséggel mutatkozott be csütörtökön este a Gyer­gyói Hoki Klub új trénere, Mi­kael Tisell. A svéd edző a Brassói Co­rona elleni meccsen ült először a gyergyószentmiklósiak kispadján, ám mind az Erste Ligába, mind pedig a román pontvadászatban számító találkozót a barcaságiak nyerték. A Sportklub szintén csütörtökön kezdte meg az idei évben utolsó magyarországi kiszállását, Debrecenben viszont nem termett babér a kék-fehéreknek, mi több, gólt sem tudtak lőni Hozó Levente tanítványai.
Pénteken este az Acélbikák csapata a harmadik percben kétszer is bevette a gyergyószentmiklósiak kapuját, a hazaiak ugyan szépítettek, ám a meccs hajrájában újra a dunaújvárosi hokisok voltak eredményesek, eldöntve a meccs győztesének kilé­tét. A Sportklub hokisai viszont közel álltak Budapesten a győzelemhez, az Újpest ugyan vezetett, ám a harmadik harmadban Flinta és Becze találatával fordítottak a kék-fehérek. A rendes játékidő utolsó percében a lila-fehérek egyenlítettek, majd a ráadásban újra az utolsó percben voltak eredményesek, így bár kikapott a Sportklub, de eggyel gyarapította pontjainak számát.
Szombaton és vasárnap már román bajnokikat játszott a Gyergyói HK, és Tisell mester is megünnepelhette első győzelmét. Igaz, szombat este hét percig kellett várni az első gólra Gyergyószentmiklóson, viszont nem kis meglepetésre Bálint Attila szerezte meg a Sportul Studențesc számára a vezetést. A fővárosiak öt és fél percig tudták tartani előnyüket, ezután beindult a GYHK-nál is a gólgyártás, és tizenhattal válaszoltak az egy gólra, tegnap délelőtt pedig tizenhétig jutottak a piros-fehérek.

Orosz csere
December elsején a Szeverasztal Cserepovec csapatához távozott a Sportklubtól Alexej Mihnyov, az orosz csatárt egy héttel később egy újabb orosz támadóval pótolta a kék-fehérek vezetősége. A 30 éves, 167 centis Mihail Anyisin a 2011/2012-es idényben a Dinamo Moszkvával megnyerte a Gagarin-kupát, azaz az orosz bázisú nemzetközi bajnokságot (KHL), utolsó csapataként is a Dinamo szerepel a statisztikákban. A fent említett szezonban több különdíjat is bzsebelt a KHL-ben, többek között ő szerezte a rájátszásban a legtöbb gólt (14) és a legtöbb győztes gólt (5) és szerepelt a KHL All Star meccsén is. Tízéves KHL-es pályafutása során 343 meccsen 169 pontot termelt (84 + 85) és 198 büntetőpercet szedett össze.

Eredmények

Erste Liga. Csütörtök: Gyergyói Hoki Klub – Brassói Corona 2–4 (0–1, 1–2, 1–1) /Vesutkin (37.), Vorobjev (45.), illetve Trancă (14.), Tendler (29.), Gliga (35., 60.)/; Debrecen Csíkszeredai Sportklub 6–0 (2–0, 3–0, 1–0) /Hári (15.), Silló (17.), Turcotte (29.), Salló (36.), Behal (40.), Kovács (48.)./.
Péntek: Gyergyói HK – Dunaújvárosi Acélbikák 1–3 (1–2, 0–0, 0–1) /Ezsov (9.), illetve Dubek (3.), Nagy M. (3.), Uski (56.)/; Újpest – Sportklub 3–2 – aranygóllal (0–0, 1–0, 1–2, 1–0) /Nemes (26.), Hebar (60.), Csányi (65.), illetve Flinta (47.), Becze (55.)/; Ferencváros – Vasas 2–0 (0–0, 1–0, 1–0) /Perrier (22.), Walls (41.)/.
Tegnap: Corona – Dunaújváros 4–1 (1–0, 1–0, 2–1).
A Bécsi Capitals – Ferencváros és a Hokiklub Budapest – Sportklub találkozók lapzárta után értek véget. Az Újpest – Vasas találkozót ma 21 órától rendezik és az M4 Sport élőben közvetíti.

Román bajnokság. Gyergyói Hoki Klub – Brassói Corona 2–4; Gyergyói Hoki Klub – Bukaresti Sportul Studențesc 16–1 és 17–0; Bukaresti Steaua – Galaci VSK 4–7.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek