Hatpontos meccs Galacon

51

A pénteken hazai környezetben hétgólos vereséget szenvedő, majd két sima győzelmet arató Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata újabb meccs előtt áll. Ezúttal a Galaci Dunãrea vendégeként, amely összecsapás egyben MOL Liga-, illetve román bajnoki meccs is lesz. Fontos összecsapás előtt állnak a felek.

Sok idő nem maradt a pihenésre a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapat számára a hétvégét követően, hiszen ma már Galacon kell jégre lépjenek, hogy aztán a hétvégére ráfordulva már az utolsó magyarországi kiszállását is letudja.
Elsőként ma este 18.30 órától a Galaci Dunărea ellen lépnek pályára, amely egyben MOL Liga-, illetve román bajnoki meccs is lesz.
A Csíkszeredai Sportklub kiszállt már a MOL Liga rájátszásába való kerülés versenyéből, így csak a román bajnokság maradt számára. Itt a Sportklub a második helyen áll 44 ponttal. A Galac viszont partiban van a MOL Ligában, ahol lemaradása az utolsó rájátszást érő helyhez viszonyítva egy pont. A román bajnokságban jelenleg a negyedikek 35 ponttal. A román bajnokság szempontjából a Sportklub győzelme sokat érhet, hiszen egy győzelemmel nagy lépést tudnának tenni a biztos második hely felé. A két csapat között jelenleg – úgy hogy a Sportklub egy meccsel kevesebbet (22) játszott – kilenc pont a különbség. A román bajnoki alapszakasz 30 fordulós lesz.
Kiélezett meccsre van kilátás hiányzókkal. A Sportklubnál a Sportul elleni meccsen visszatért Szolarjov, de Molnár Zsombor játéka továbbra is kérdéses, míg a vállsérüléssel küszködő Tomas Kana biztosan nem játszik. A Duna-partiaknál a korábbi Sportklub-játékos Erik Bednar agyrázkódást szenvedett a Brassó elleni meccsen egy Clarke-val való ütközés során, míg Flinta Botond ugyanezen a találkozón meccsbüntetést szedett össze, így ők valószínű nem lépnek jégre. A galaci keret mélysége viszont megnőtt az év eleji igazolásoknak köszönhetően, így pótolni tudják a kiesőket, hiszen a legutóbbi MAC elleni meccsükön Góga és Szőcs sem volt beöltözve.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.