Hatodik olimpiájára készülhet

100

Sikerült kiharcolnia az olimpiai részvételt Tófalvi Évának, aki egyedüli romániai sílövőként lehet jelen a pjongcsangi Téli Olimpiai Játékokon. Tófalvi Éva a negyedik olyan sportoló, aki összesen hat olimpián indulhat.

Hatodszorra lesz olimpikon Tófalvi. Rajta kívül ez még három romániai sportolónak sikerült

Illusztris társaság tagja lett Tófalvi Éva, a csíkszeredai sílövő ugyanis teljesítette az olimpiai kvótát, így részt vehet pjongcsangi Téli Olimpiai Játékokon. A csíkszeredai sportoló az egyetlen hazai sílövő, aki részt vesz az eseményen. Tófalvi Éva hatodik olimpiájára készülhet, a csíkszeredai sílövőn kívül eddig három olyan romániai sportoló volt, aki ugyanennyi, de nyári olimpián vett részt: Lia Manoliu atléta, Elisabeta Lipa kenus és Sorin Babii sportlövész.
Tófalvi Éva a hónap folyamán három világkupa-futamon indult. A 2017/2018-as sorozat negyedik állomásán, Oberhofban 73. lett a sprintversenyben, az üldüzőszámban így nem indulhatott. Ruhpoldingban a 15 km-es futamon három lőhibával a 92. helyen zárt, a tömegrajtos versenyen nem indulhatott. Az elmúlt héten az olaszországi Antholz-Anterselvában, a világkupa 6. viadalán a 43. lett a sprintversenyben és az 54. az üldözőszámban, a két helyezésnek köszönhetően pedig teljesítette az olimpiai kvótát. „Megvan a kvalifikáció a hatodik olimpiámra! Köszönöm mindazoknak, akik bíztak bennem” – írta Tófalvi Éva a közösségi oldalán.
Mivel a Nemzetközi Biatlon Szövetség (IBU) rangsorában a román női válogatott a 25. helyen áll, így csak egy sportoló vehet részt az olimpián az országból. Az IBU a héten teszi közzé a pjongcsangi olimpián részt vevő sílövők listáját.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.