Hatodik lett az ISK-FSK

Nem lesz nemzetközi szereplés

223

Noha az idény elején kitűzött célt már teljesítette az ISK-FSK Székelyudvarhely, a szezon végén egy újabb lehetőség adódott csapat előtt: a nemzetközi kupaszereplés. Ez viszont egyelőre nem sikerült a székelyudvarhelyi asztaliteniszezőknek.

Fotó: László F. Csaba

A hazai asztalitenisz Szuperligában való maradást tűzte ki az ősszel célként az ISK-FSK Székelyudvarhely, amit korábban sikerült is teljesíteni, sőt a szezon végén már a nemzetközi kupaszereplés is szóba jött a 2018/2019-es idénytől. Ehhez viszont a Szuperliga ötödik helyét kellett volna megszerezzék a székelyudvarhelyi asztaliteniszezők, ám ezt az akadályt nem sikerült leküzdeni, végül be kellett érjék a bajnoki hatodik hellyel. Ám ez nem ad okot túl nagy szomorúságnak.
Az ETTU-kupában – az európai szakszövetség második számú nemzetközi sorozatában – való indulást is jelentő ötödik helyezésért a bajnoki helyosztót múlt pénteken a székelyudvarhelyi sportcsarnokban rendezték, az ISK-FSK játékosai a Besztercei VSK asztaliteniszezőivel néztek farkasszemet. A találkozó nem idult túl jól udvarhelyi szempontból, hiszen az ISK-FSK egyik legjobb játékosa, Fejér-Konnert András bokasérülése miatt nem tudta vállalni a játékot.
Az ISK-FSK részéről elsőként a csapat legfiatalabbja, Tamás Szabolcs kezdte, az első elvesztett szett után még tudott egyenlíteni, ám ezt követően ellenfele behúzta a következő két szettet és a meccset is. Másodikként Cservik Krisztián szállt harcba, kétszettes hátrányból sikerült kiegyenlítenie, ám a döntő játszmában kikapott. György István is fordulatos meccset játszott, kétszer is sikerült egyenlítenie, ám az utolsó szettet elvesztette besztercei ellenfelével szemben. Cservik a második meccsén ugyan jól harcolt, de mindhárom szettet elvesztette két, illetve három ponttal, és ekkor már ismertté vált, hogy a beszterceiek megnyerték az ISK-FSK elleni párharcot, megszerezték a bajnoki ötödik helyet és az ETTU-kupa indulási jogát. A felek viszont lejátszották az utolsó két, már tét nélküli meccset is, Tamás Szabolcs meg is szerezte az udvarhelyiek első győzelmét, György pedig 2–1-es vezetésről kapott ki az utolsó találkozón. „Nem szomorkodunk, nagyon jó szezont zártunk, a célunk a Szuperligában való bennmaradás volt, ezt egy kicsit meg is fejeltünk, ami egy újonctól remek eredmény” – nyilatkozta a csapat honlapján az ISK-FSK edző-játékosa, György István.
Eredmény: Szuperliga, az ötödik helyért: ISK-FSK Székely­udvarhely – Besztercei VSK 1–5

Fejér a vébén
Tegnap kezdődött el és vasárnap ér véget Las Vegasban a 19. Veterán Asztaliteniszezők Világbajnoksága, amelynek lesz székelyudvarhelyi résztvevője is. Fejér-Konnert András harmadik alkalommal vesz részt a világbajnokságon, négy éve Brazíliában a dobogóra is sikerült felállnia. A versenyen 3968-an neveztek, a székelyudvarhelyi sportoló – aki egyébként német színekben indul az 50–54 évesek korosztályban játszik mind egyéniben, mind pedig párosban, utóbbi kategóriában a tavalyi Európa-bajnoki ezüstérmes magyarországi Varga Sándor lesz a csapattársa.
Az egyéni versenyben a hatodik selejtezőcsoportban Fejér-Konnert az uruguay-iGonzalo Acosta Haab, az amerikai Sargent Kolteryahn és az ír David Gibbons ellen játszott, a mérkőzések lapzárta után értek véget. Egyébként az 50–54 évesek korosztályában 109 csoportban több mint négyszázan harcolnak az érmekért.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek