Hatodik lett a TCT

66

Véget ért a Szerb Kerékpáros Körverseny, amelyen a hatodik helyen zárt a csapatok viadalán a Tusnad Cycling Team. A csíkszeredai kontinentális csapat tagjai számára a hét végén az országos bajnokság játszik majd főszerepet, a román pontvadászatnak Déva ad otthont. A TCT gyerek- és ifjúsági sportolói is remek szerepléseken vannak túl.

A gyerekek Szinaján versenyeztek. Dobogós helyezésekkel tértek haza
A gyerekek Szinaján versenyeztek. Dobogós helyezésekkel tértek haza

A Szerb Kerékpáros Körversenyen vett részt a múlt héten a Tusnad Cycling Team, amely a csapatok között a hatodik helyen zárt. A csíkszeredai kontinentális csapat tagjai a hét végén az országos bajnokságban szerepelnek, a légiósok saját hazájukban állnak rajthoz, míg a hazai kerékpárosok Déván indulnak a pontvadászatban.
A szerb körverseny a Belgrád és Loznica közötti 144 kilométeres szakasszal kezdődött, már a rajtnál elkezdődtek a támadások, Crista Daniel hét társával a 35. kilométernél sikeresen szökött meg, és második lett az első sprinten. A mezőny azonban befogta a szökötteket, de azonnal egy újabb, húszfős kísérlet lett sikeres, a csoportnak Crista Daniel mellett Ruben Ramos is tagja volt. A szökötteket ezúttal a hegymenés előtt fogták be, így az érkezésre a teljes mezőny egyben volt. A TCT-ből Rubén a 14., Crista a 18. és Andrei Barbu a 22. lett. A második szakaszt Bajina Basta és Pribojska Baja között rendezték, a 106,4 kilométeres etapon a rajt után egy 15 kilométeres emelkedő volt, a hegymenésen pedig kettészakadt a mezőny, az első csoportból pedig egy ötfős szökés alakult ki, amely haza is ért. A TCT-ből hárman is az első üldözőbollyal értek célba, Ruben Ramos a 24., Emil Dima a 26., Daniel Crista a 28. helyen ért célba.
A Priboj és Novi Pazar közötti, 123,6 kilométeres harmadik etap eleje is a szökésekről szólt, az ötfős csoportnak tagja volt Ruben Ramos is, de őket az első hegymenés kezdetekor befogta a mezőny. Ruben Ramos végül a 8. helyen ért célba az első üldözőbollyal. A negyedik szakasz során a Novi Pazar és Sokobanja közötti 191,4 kilométert tekerte le a mezőny, a nap szökésében – amely öttagú volt – Crista Daniel is benne volt. A TCT kerekese mindkét részsprinten a harmadik helyen zárt, míg a két hegymenést a második helyen fejezte be. Sajnos a cél előtt tíz kilométerrel Crista leszakadt, így őt befogta a mezőny, de az első üldözőcsoporttal négy TCT-s is célba ért.
Az ötödik, Sokobanja és Vrnjacka Banja közötti 117 kilométeres szakaszon a sebesség játszotta a főszerepet, a mezőny 44,1 kilométer/órás átlaggal teljesítette az etapot, az első 77 sportoló pedig a győztessel azonos idővel ért célba.
Az utolsó szakaszon – a Vrnjacka Banja és Mladenovac közötti 124 kilométeres távon – a 70. kilométernél alakult ki egy szökés, melynek Crista Daniel is tagja volt, ám a TCT-s sportoló elesett és fel kellett adnia a versenyt. A csíki kerekes horzsolásokkal úszta meg az esést, ám egyik ujját megütötte és nem tudta kezelni a kormányon lévő fogantyúkat. A Szerb Kerékpáros Körversenyt Ruben Ramos a 6. helyen zárta, Emil Dima a 38. lett, csapatban a Tusnad Cycling Team pedig a hatodik helyen zárt.

Remek eredmények
Két rangos viadalon vettek részt a hétvégén a Tusnad Cycling Team ifjúsági és gyereksportolói, ahonnan nagyon jó helyezésekkel térhettek haza. A gyerekek a Románia-kupa második fordulóján, a Road Grand Tour versenyen – amelyet a Román Kerékpáros Szövetség égisze alatt rendeztek – vettek részt, az 5-6 évesek korosztályában Ferencz Ábel a második, a 9-10 évesek között Ferencz Dorottya és Novák Edmond az első, a 11-12 éveseknél Novák Edvárd az első, Szekeres Árpád pedig a harmadik, míg a 13-14 évesek korcsoportjában László Kamilla az első helyen végzett.
Az ifjúságiak számára Szinaján az Infernul Muntelui – RGT versenyt tartották, szombaton a 18 év alattiak között László Péter a második, Tămîrjan Robert pedig a hetedik helyen zárt, míg a 19-29 évesek korosztályában Vlad Dobre a hetedik, Horváth Roland a kilencedik helyez zárt. Másnap az egyéni időfutamon a 18 év alattiak között Tămîrjan Robert az első, László Péter pedig a harmadik helyen zárt, a 19-29 évesek között Bartha Csaba a hetedik, Horváth Roland pedig a tízedik lett.
„Boldog és büszke vagyok a gyerekek eredményeire. Ők már remekül képviselik Hargita megyét országos szinten, és bízom benne, hogy közülük többen is a jövőben nemzetközi szinten is megállják majd a helyüket. Az ifjúsági és gyerek kategóriás sportolóinkba fektetett munkánk kezd beérni, és ennek nagyon örülök. Köszönöm mindazoknak, akik támogatták törekvéseinket az ifjúsági sportolók nevelése terén: szülőknek és szponzoroknak, valamint Csíkszeredai Megyei Jogú Város Önkormányzatának és Hargita Megye Tanácsának” – nyilatkozta Novák Károly Eduárd, a Tusnad Cycling Team vezetője.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.