Hatnál több ötlet is megvalósulhat

Szólj bele Székelyudvarhely fejlesztésébe!

50

Még október végén lezárult a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal Szólj bele! programjában a szavazás, nemsokára az is kiderül, hogy a lakosok által megfogalmazott, majd értékelt városfejlesztési, illetve közösségi projektek közül melyek megvalósítását vállalja fel az önkormányzat.

Mint korábban lapunkban is megírtuk, hat kategóriában lehetett javasolni, október 31-ig pedig szavazásra bocsátották a beérkezett ötleteket. A felhívásban az állt, hogy minden kategóriából egyre költ majd pénzt a város.
Összesen 18 kivitelezhető terv valamelyike mellett tehették le voksukat az udvarhelyiek, a legtöbb ötlet egyébként újabb játszóterek és zöldterületek kialakítására vonatkozik.
A városházán érdeklődve megtudtuk, hogy a Szólj bele! projekt nyertes pályázatait a szavazatok alapján kiértékelték, jelenleg annak a megvitatása zajlik, hogy a „nyerteseken” kívül még melyik projekt férne bele a megvalósításba, mivel létezik olyan is a legnépszerűbbek között, amit az arra szánt összegnél jóval kevesebből is létre lehetne hozni. Tehát a jövő évben várhatóan több mint 6 projektet szándékoznak megvalósítani az erre szánt 600 ezer lejből – derült ki a kapott válaszból.
A székelyudvarhelyi városvezetés a térségben elsőként indított el részvételi költségvetésen alapuló programot. Az ötletekről a szoljbele.udvarhely.ro oldalon lehet tájékozódni.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek