Határidőig átveszik a rendszert

41

Folytatódik a távfűtésügy Gyer­gyó­szent­miklóson: tegnap a lakóközösségekkel közösen nyújtott be az önkormányzat az E-Starhoz felszólítást, amelyben a fűtésszolgáltatás mértékének visszaállítását kérik. Sajtótájékoztatóján Nagy Zoltán polgármester a lakosság türelmét kérte, mondván, a 90 napos határidő lejártáig átveszik a szolgáltatást.

Felgyorsultak az események az elmúlt napokban a gyer­gyó­szent­miklósi táv­fű­tés­ügy­ben: üzemanyaghiányra hivatkozva, no meg arra, hogy a lakosság nem fizeti a szolgáltatás ellenértékét, csökkentett üzemmódban kezdett fűteni az E-Star, majd kijelentették, hogy hétfőn teljesen leállítják a rendszert.
Nagy Zoltán rámutatott: a lakóközösségekkel együtt beadványt juttattak el az E-Starhoz, amelyben a szolgáltatás helyreállítását kérik. Hozzátette: a kiesés vélhetően nyomásgyakorlás a szolgáltató részéről arra, hogy a város határidő előtt átvegye a rendszert, ez azonban következményekkel járna.
Mint azt korábban olvashatták, 2016. december 13-án hozta meg a helyi önkormányzati testület azt a határozatot, amelynek értelmében a fenti időponttól számítva 90 napig a jelenlegi szolgáltató kell biztosítsa a fűtést a városban.
– Ez nem szerződésbeli, hanem törvény által előírt kötelezettség – hangsúlyozta a polgármester, majd hozzáfűzte: zajlanak az átvétel előkészületei, az önkormányzat pedig az említett határidőn belül át is veszi a rendszert, mindeközben betartva az összes szükséges lépést.
Nagy Zoltán kifejtette, úgy kívánják átvenni a szolgáltatást, hogy utólag ne legyen lehetőség a folyamat megtámadására, azonban ha az E-Star kényszerhelyzetbe hozza az önkormányzatot, akkor sem hagyhatják fűtés nélkül a lakókat, hanem kénytelenek lesznek idő előtt átvenni a rendszert. Emellett közölte, jelenleg bizottság járja végig a tömbházakat, tudomásul véve az esetleges meghibásodásokat.
Az is elhangzott, a bíróság még nem állapította meg a város és az E-Star közötti szerződés felbontásának jogszerűségét, az ügy tárgyalása január 25-én kezdődik. Ennek ellenére az élet nem áll le, a polgármester és a szolgáltató cég képviselője ma a prefektusnál tárgyal a továbbiakról.
Az önkormányzat arra kéri a lakókat, hogy akinél gond merül fel a fűtéssel, az a szolgáltatónak szánt hibajelentést – nyilvántartásba vétel és továbbítás céljából – a kozszolgaltatas@gyergyoszentmiklos.ro e-mail-címre is küldje el.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.