Hat udvarhelyi érem

Remek asztalitenisz-versennyel indult az utánpótlásszezon

76

Nyolcadik alkalommal tartották meg az utánpótlás asztalitenisz ISK Székelyudvarhely-kupát. A hétvégi eseményen a házigazdák közül hatan állhattak dobogóra.

Három udvarhelyi dobogós lett az ifi IV-esek között

Elkezdődött a versenyszezon az asztaliteniszezők számára is, az idényt az ISK Székelyudvarhely-kupa nyitotta meg, amelyen minden korosztályban indultak az ország élmezőnyébe számító, többszörös bajnok sportolók. A szombaton és vasárnap a székelyudvarhelyi sportcsarnokban nyolcadik alkalommal megrendezett tornán a mérkőzéseket az egyik fél negyedik nyert szettjéig játszották, így minden sportoló legkevesebb tizenkettő, legtöbb tizennégy találkozót vívott, ami kellőképpen próbára tette a résztvevők fizikai és szellemi képességeit. A verseny tökéletes felkészülési tornának bizonyult a héten kezdődő hivatalos ranglistaversenyt megelőzően, amelyet Medgyesen tartanak.
Az ifjúsági II-es korcsoportban látványos mérkőzéseket játszottak a fiúk, a két hete lezajlott minikadét Európa-bajnokságon hetedik helyen végző bukaresti Oprea Luca nem talált legyőzőre, az ezüstérmet az ISK Székelyudvarhely játékosa, Karácsony Dániel szerezte meg, míg a bronzérem a kézdivásárhelyi Chelmus Ionuț, illetve a szintén székelyudvarhelyi Bándi Tamás nyakába került. A díjakat Bartus Attila, a Székelyudvarhelyi Sportiskola igazgatója, György Szilárd, valamint Fejér András, az ISK-FSK Székelyudvarhely felnőttcsapatának játékosai adták át.
Az ifjúsági III-as korosztályban nagyon kiélezett mezőny gyűlt össze a tornán, a selejtező csoportokat követően az is eldőlt, hogy a legjobb négy közé nem jut udvarhelyi, a remekül játszó Kiss Bence hajszállal maradt le az érmes helyről. A dobogó legfelső fokára a kézdivásárhelyi Márton Ádám állhatott, őt követte a pitești-i Pribeagu Sebastian, a bronzérmet a bukaresti Vartopeanu Andrei, valamint a szintén kézdivásárhelyi Canea Kocsis András szerezte meg.
Az ifjúsági IV-es korosztályban az ISK Székelyudvarhely játékosa, Balázs Barna magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt és gyűjtötte be az aranyérmet, a második helyen végző Sebők Márton saját magát is felülmúlva állhatott a dobogó második fokára a nála két évvel nagyobbak korosztályában. A bronzérmet a sepsiszentgyörgyi Pál Ábel szerezte meg, valamint az udvarhelyi csapat legfiatalabb játékosa, a még csak hétéves Toró Dávid, aki szintén kiemelkedőt teljesítve állhatott fel a dobogóra.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek