Hat sportág közül lehet választani

Csíkszeredai Városnapi sportrendezvények

165

Még lehet nevezni a Csíkszeredai Városnapok keretében sorra kerülő sportrendezvényekre, ám aki az úszást választja, az csak ma és holnap iratkozhat. A városnapi sportrendezvények szerdán labdarúgótornával kezdődnek el, de lesz hagyományos úszó- és futóverseny, valamint streetballbajnokság is.


Hat sportágban lesznek viadalok a hét végi Csíkszeredai Városnapok keretében. Az immár hagyományos lábtenisz-, asztalitenisz-, úszó- és futóverseny mellett lesz ifjúsági focitorna, valamint utcai kosárlabda is, igaz, ez utóbbinak egy sportpálya ad otthont.
Szerdán, augusztus elsején két labdarúgótornával kezdődnek el a Csíkszeredai Városnapi sportrendezvények. Az ifjúsági csapatok számára kiírt II. Székelyföld OTP Bank nemzetközi tornának a városi stadion ad otthont reggeltől, majd délután három órától az önkormányzati labdarúgótorna is elkezdődik az Erőss Zsolt Aréna melletti műgyepes pályán.
A Városnapi Amatőr Úszóverseny pénteken 15 és 18 óra között zajlik, az ötödik alkalommal sorra kerülő rendezvénynek a Csíki Csobbanó ad otthont. A versenyszámok: 25 méteres hátúszás (10 év alattiak); 25 m gyorsúszás (8–10 évesek); 50 m gyorsúszás (10 év fölöttiek); 50 m hátúszás (10 év fölöttiek); 50 m mellúszás (12 év fölöttiek); 50 m pillangóúszás (14 év fölöttiek); 100 m vegyes úszás (25 m pillangó, 25 m hát, 25 m mell, 25 m gyorsúszás – 18 év fölöttiek); 400 m gyorsúszás (18 év fölöttiek). A versenyt amatőrök számára írták ki, de az Úszó, Triatlon és Vízilabda Szövetségnél, vagy ahhoz csatlakozott klubok leigazolt sportolók a versenyen kívül, külön részvételi díjban részesülnek. Iratkozni holnap 18 óráig lehet a Csíki Csobbanó recepcióján, ugyanis a verseny napján a helyszínen nevezni nem lesz lehetőség. Az első hetvenöt beiratkozott személy ajándékpólót kap.
Szombaton két helyszínen is zajlanak majd sportrendezvények. Reggel kilenc órától a József Attila Általános Iskola Tudor negyedi sportpályáján kezdődik a hagyományos lábteniszbajnokság, 10 órakor pedig első alkalommal rendezik meg a városnapi streetballbajnokságot. Az utcai kosárlabda néven is ismert sportág tornája jó idő esetén a Nagy István Művészeti Szakközépiskola sportpályáján zajlik, eső esetén pedig az Erőss Zsolt Arénában mérik össze tudásukat a csapatok.
Vasárnap reggel kilenc órakor kezdődik a József Attila Általános Iskola Tudor negyedi sporttermében a Konzul-kupa asztalitenisz-torna, amely az országos AmaTur sorozatban B kategóriás versenynek számít.
Szintén reggel 9 órakor rajtolnak el a 17. Tusnád Ásványvíz Székely Maraton résztvevői, melynek távja 42,195 kilométer lesz. A résztvevők a megyeszékhelyről indulnak, Csíkszentkirály, Csíkszentimre és Csíkszentsimon érintésével érik el Tusnádot, ahonnan visszatérnek a Vár térre. A versenyre 14. életévüket betöltött személyek nevezhetnek előzetesen a radulyrobert@szereda.ro vagy kedveseva@szereda.ro címen, vagy a verseny napján 8.45-ig a rajt helyszínén lehet. Aki ma vagy holnap nevez, az még kedvezményesen teheti meg, egyéniben 30, váltók esetében 80 lej ellenértékben, a helyszínen már 40, illetve 100 lejt kell befizetni. A viadalt egyéniben és négy főből álló váltóban lehet teljesíteni. Azok a résztvevők, akik egyéniben és váltó tagjaként is neveznek, kizárólag a váltó első szakaszát kell szaladják. A pénzdíjas verseny szabályzata letölthető a szereda.ro honlapról.
Újdonságnak számít idén a családi sportnap, amely során gye­re­keknek és felnőtteknek egyaránt biztosítják majd különböző sportágak kipróbálását. A rendezvény vasárnap 15 órakor kezdődik a csík­sze­redai központi parkban.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.