szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Hat ponttal zártak a magyarok, néggyel a románok

Péntektől keddig a válogatottaké volt a főszerep, a nemzeti csapatok a labdarúgó Európa-bajnokság harmadik és negyedik fordulójában léptek pályára. A román és a magyar válogatott teljesítette a célkitűzését, Marco Rossi legényei hat pontért küzdöttek és meg is szerezték két győzelemmel, míg Cosmin Contra négy pontot várt tanítványaitól és a két fordulót négy egységgel zárták a románok. Öt nap alatt összesen ötven mérkőzést rendeztek.

Pátkai (16) a horvátok és a Wales elleni mérkőzésen is győztes gólt szerzett Fotó: facebook.com

Hozták a kötelezőt – így is lehetne jellemezni a magyar és a román válogatott teljesítményét a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők harmadik és negyedik fordulójában. Marco Rossi egy hete azt mondta, ha a magyar válogatott győzni tud Azerbajdzsánban, akkor Walestől sem kapnak ki, míg Cosmin Contra azt nyilatkozta, négy pontot vár a román válogatottól. Mindkét edző elérte a célját, hiszen a magyarok két győzelemmel, míg a románok egy döntetlennel és egy sikerrel zárták a harmadik és negyedik fordulót. Magyarország egy meccsel többet játszott ellenfeleinél, így csoportelsőként várhatja a következő fordulót.
A román válogatott Norvégiá­ban az utolsó percekben mentett pontot, míg Málta ellen már az első félidőben kényelmes előnyre tett szert, így négy ponttal gyarapította egységeinek számát. Az F csoportban a spanyolok mindkét meccsüket megnyerték a 3. és 4. fordulóban, így százszázalékos teljesítménnyel állnak az élen, a svédek és a románok hét-hét ponttal követik az ibériaiakat, míg a norvégok öt ponttal sincsenek nagyon leszakadva a negyedik helyen. A románoknak sorsdöntő lesz a következő forduló, akkor ugyanis a spanyolokat fogadják, míg novemberben három nap alatt két rangadót is vívnak, előbb a svédek ellen hazai, majd a jelenlegi listavezető ellen idegen környezetben. Az eddigi meccsek alapján a svédek és a románok harcolnak az Eb-részvételt jelentő csoportmásodik helyért, a spanyoloknak nagyot kellene bukniuk ahhoz, hogy elveszítsék első helyüket.
A magyarok az Eb-selejtezők felén túl vannak, ellenfeleik viszont egy meccsel kevesebbet játszottak. A szombati, Azerbajdzsán elleni sikert követően ugyan a lelátóról követte tanítványait eltiltás miatt Marco Rossi, ez azonban nem zavarta a magyarok játékát. Az első negyedóra végén a magyarok, majd a játékrész felénél Wales szerezhetett volna gólt, ám a helyzetek mindkét részről kimaradtak, a második félidőben is volt három hazai és két vendégziccer, de ezeket sem sikerült gólra váltani. Végül a 80. percben Korhut beadását követően Szalay küzdött a labdáért két walesi védővel, a játékszer az érkező Pátkaihoz került, aki a horvátok elleni meccs után a Wales elleni találkozót is góllal döntötte el.
Az E csoportban négy meccs után a magyarok vezetnek 9 ponttal, Szlovákia és Horvátország három meccs után hat egységet gyűjtött, ám a negyedik és hárompontos Walesnek is van még esélye felkapaszkodni a második helyre. A magyarok az ötödik fordulóban szabadnaposok lesznek, majd a hatodikban Szlovákiát fogadják, ez a mérkőzés sorsdöntő lehet, akárcsak az októberi, a horvátok elleni idegenbeli találkozó Marco Rossi csapatának.

Eredmények
Az Európa-bajnokság selejtező 3. és 4. fordulójának eredményei
A csoport: Csehország – Bulgária 2–1, Montenegró – Koszovó 1–1, Bulgária – Koszovó 2–3, Csehország – Montenegró 3–0. Az állás: 1. Anglia 6 pont, 2. Csehország 6 p., 3. Koszovó 5 p., 4. Bulgária 2 p., 5. Montenegró 2 p.
B csoport: Litvánia – Luxemburg 1–1, Ukrajna – Szerbia 5–0, Szerbia – Litvánia 4–1, Ukrajna – Luxemburg 1–0. Az állás: 1. Ukrajna 10 p., 2. Luxemburg 4 p., 3. Szerbia 4 p., 4. Portugália 2 p., 5. Litvánia 1 p.
C csoport: Észtország – Észak-Írország 1–2, Fehéroroszország – Németország 0–2, Fehéroroszország – Észak-Írország 0–1, Németország – Észtország 8–0. Az állás: 1. Észak-Írország 12 p., 2. Németország 9 p., 3. Hollandia 3 p., 4. Fehéroroszország 0 p., 5. Észtország 0 p.,
D csoport: Grúzia – Gibraltár 3–0, Dánia – Írország 1–1, Dánia – Grúzia 5–1, Írország – Gibraltár 2–0. Az állás: 1. Írország 10 p., 2. Dánia 5 p., 3. Svájc 4 p., 4. Grúzia 3 p., 5. Gibraltár 0 p.
E csoport: Horvátország – Wales 2–1, Azerbajdzsán – Magyarország 1–3, Azerbajdzsán – Szlovákia 1–5, Magyarország – Wales 1–0. Az állás: 1. Magyarország 9 p., Szlovákia 6 p., 3. Horvátország 6 p., 4. Wales 3 p., 5. Azerbajdzsán 0 p.
F csoport: Feröer – Spanyolország 1–4, Norvégia – Románia 2–2, Svéd­ország – Málta 3–0, Feröer – Nor­végia 0–2, Málta – Románia 0–4, Spanyolország – Svédország 3–0. Az állás: 1. Spanyolország 12 p., 2. Svédország 7 p., 3. Románia 7 p., 4. Norvégia 5 p., 5. Málta 3 p., 6. Fe­röer 0 p.
G csoport: Ausztria – Szlovénia 1–0, Észak-Macedónia – Lengyelor­szág 0–1, Lettország – Izrael 0–3, É­­szak-Macedónia – Ausztria 1–4, Lett­ország – Szlovénia 0–5, Lengyelország – Izrael 4–0. Az állás: 1. Len­gyelország 12 p., 2. Izrael 7 p., 3. Ausztria 6 p., 4. Szlovénia 5 p., 5. É­szak-Macedónia 4 p., 6. Lettország 0 p.
H csoport: Izland – Albánia 1–0, Moldova – Andorra 1–0, Törökország – Franciaország 2–0, Albánia – Moldova 2–0, Andorra – Franciaország 0–4, Izland – Törökország 2–1. Az állás: 1. Franciaország 9 p., 2. Törökország 9 p., 3. Izland 9 p., 4. Albánia 6 p., 5. Moldova 3 p., 6. Andorra 0 p.
I csoport: Oroszország – San Marino 9–0, Belgium – Kazahsztán 3–0, Skócia – Ciprus 2–1, Kazahsztán – San Marino 4–0, Belgium – Skó­cia 3–0, Oroszország – Ciprus 1–0. Az állás: 1. Belgium 12 p., 2. O­roszország 9 p., 3. Kazahsztán 6 p., 4. Skócia 6 p., 5. Ciprus 3 p., 6. San Ma­rino 0 p.
J csoport: Örményország – Liech­­tenstein 3–0, Finnország – Bosz­nia-Hercegovina 2–0, Gö­rög­or­­szág – Olaszország 0–3, Görögor­szág – Örményország 2–3, Olaszor­szág – Bosznia-Hercegovina 2–1, Liech­tenstein – Finnország 0–2. Az állás: 1. Olaszország 12 p., 2. Finnor­szág 9 p., 3. Örményország 6 p., 4. Gö­rögország 4 p., 5. Bosznia-Hercegovina 4 p., 6. Liechtenstein 0 p.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb