2021. június 12, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Hat ponttal zártak a magyarok, néggyel a románok

Péntektől keddig a válogatottaké volt a főszerep, a nemzeti csapatok a labdarúgó Európa-bajnokság harmadik és negyedik fordulójában léptek pályára. A román és a magyar válogatott teljesítette a célkitűzését, Marco Rossi legényei hat pontért küzdöttek és meg is szerezték két győzelemmel, míg Cosmin Contra négy pontot várt tanítványaitól és a két fordulót négy egységgel zárták a románok. Öt nap alatt összesen ötven mérkőzést rendeztek.

Pátkai (16) a horvátok és a Wales elleni mérkőzésen is győztes gólt szerzett Fotó: facebook.com

Hozták a kötelezőt – így is lehetne jellemezni a magyar és a román válogatott teljesítményét a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők harmadik és negyedik fordulójában. Marco Rossi egy hete azt mondta, ha a magyar válogatott győzni tud Azerbajdzsánban, akkor Walestől sem kapnak ki, míg Cosmin Contra azt nyilatkozta, négy pontot vár a román válogatottól. Mindkét edző elérte a célját, hiszen a magyarok két győzelemmel, míg a románok egy döntetlennel és egy sikerrel zárták a harmadik és negyedik fordulót. Magyarország egy meccsel többet játszott ellenfeleinél, így csoportelsőként várhatja a következő fordulót.
A román válogatott Norvégiá­ban az utolsó percekben mentett pontot, míg Málta ellen már az első félidőben kényelmes előnyre tett szert, így négy ponttal gyarapította egységeinek számát. Az F csoportban a spanyolok mindkét meccsüket megnyerték a 3. és 4. fordulóban, így százszázalékos teljesítménnyel állnak az élen, a svédek és a románok hét-hét ponttal követik az ibériaiakat, míg a norvégok öt ponttal sincsenek nagyon leszakadva a negyedik helyen. A románoknak sorsdöntő lesz a következő forduló, akkor ugyanis a spanyolokat fogadják, míg novemberben három nap alatt két rangadót is vívnak, előbb a svédek ellen hazai, majd a jelenlegi listavezető ellen idegen környezetben. Az eddigi meccsek alapján a svédek és a románok harcolnak az Eb-részvételt jelentő csoportmásodik helyért, a spanyoloknak nagyot kellene bukniuk ahhoz, hogy elveszítsék első helyüket.
A magyarok az Eb-selejtezők felén túl vannak, ellenfeleik viszont egy meccsel kevesebbet játszottak. A szombati, Azerbajdzsán elleni sikert követően ugyan a lelátóról követte tanítványait eltiltás miatt Marco Rossi, ez azonban nem zavarta a magyarok játékát. Az első negyedóra végén a magyarok, majd a játékrész felénél Wales szerezhetett volna gólt, ám a helyzetek mindkét részről kimaradtak, a második félidőben is volt három hazai és két vendégziccer, de ezeket sem sikerült gólra váltani. Végül a 80. percben Korhut beadását követően Szalay küzdött a labdáért két walesi védővel, a játékszer az érkező Pátkaihoz került, aki a horvátok elleni meccs után a Wales elleni találkozót is góllal döntötte el.
Az E csoportban négy meccs után a magyarok vezetnek 9 ponttal, Szlovákia és Horvátország három meccs után hat egységet gyűjtött, ám a negyedik és hárompontos Walesnek is van még esélye felkapaszkodni a második helyre. A magyarok az ötödik fordulóban szabadnaposok lesznek, majd a hatodikban Szlovákiát fogadják, ez a mérkőzés sorsdöntő lehet, akárcsak az októberi, a horvátok elleni idegenbeli találkozó Marco Rossi csapatának.

Eredmények
Az Európa-bajnokság selejtező 3. és 4. fordulójának eredményei
A csoport: Csehország – Bulgária 2–1, Montenegró – Koszovó 1–1, Bulgária – Koszovó 2–3, Csehország – Montenegró 3–0. Az állás: 1. Anglia 6 pont, 2. Csehország 6 p., 3. Koszovó 5 p., 4. Bulgária 2 p., 5. Montenegró 2 p.
B csoport: Litvánia – Luxemburg 1–1, Ukrajna – Szerbia 5–0, Szerbia – Litvánia 4–1, Ukrajna – Luxemburg 1–0. Az állás: 1. Ukrajna 10 p., 2. Luxemburg 4 p., 3. Szerbia 4 p., 4. Portugália 2 p., 5. Litvánia 1 p.
C csoport: Észtország – Észak-Írország 1–2, Fehéroroszország – Németország 0–2, Fehéroroszország – Észak-Írország 0–1, Németország – Észtország 8–0. Az állás: 1. Észak-Írország 12 p., 2. Németország 9 p., 3. Hollandia 3 p., 4. Fehéroroszország 0 p., 5. Észtország 0 p.,
D csoport: Grúzia – Gibraltár 3–0, Dánia – Írország 1–1, Dánia – Grúzia 5–1, Írország – Gibraltár 2–0. Az állás: 1. Írország 10 p., 2. Dánia 5 p., 3. Svájc 4 p., 4. Grúzia 3 p., 5. Gibraltár 0 p.
E csoport: Horvátország – Wales 2–1, Azerbajdzsán – Magyarország 1–3, Azerbajdzsán – Szlovákia 1–5, Magyarország – Wales 1–0. Az állás: 1. Magyarország 9 p., Szlovákia 6 p., 3. Horvátország 6 p., 4. Wales 3 p., 5. Azerbajdzsán 0 p.
F csoport: Feröer – Spanyolország 1–4, Norvégia – Románia 2–2, Svéd­ország – Málta 3–0, Feröer – Nor­végia 0–2, Málta – Románia 0–4, Spanyolország – Svédország 3–0. Az állás: 1. Spanyolország 12 p., 2. Svédország 7 p., 3. Románia 7 p., 4. Norvégia 5 p., 5. Málta 3 p., 6. Fe­röer 0 p.
G csoport: Ausztria – Szlovénia 1–0, Észak-Macedónia – Lengyelor­szág 0–1, Lettország – Izrael 0–3, É­­szak-Macedónia – Ausztria 1–4, Lett­ország – Szlovénia 0–5, Lengyelország – Izrael 4–0. Az állás: 1. Len­gyelország 12 p., 2. Izrael 7 p., 3. Ausztria 6 p., 4. Szlovénia 5 p., 5. É­szak-Macedónia 4 p., 6. Lettország 0 p.
H csoport: Izland – Albánia 1–0, Moldova – Andorra 1–0, Törökország – Franciaország 2–0, Albánia – Moldova 2–0, Andorra – Franciaország 0–4, Izland – Törökország 2–1. Az állás: 1. Franciaország 9 p., 2. Törökország 9 p., 3. Izland 9 p., 4. Albánia 6 p., 5. Moldova 3 p., 6. Andorra 0 p.
I csoport: Oroszország – San Marino 9–0, Belgium – Kazahsztán 3–0, Skócia – Ciprus 2–1, Kazahsztán – San Marino 4–0, Belgium – Skó­cia 3–0, Oroszország – Ciprus 1–0. Az állás: 1. Belgium 12 p., 2. O­roszország 9 p., 3. Kazahsztán 6 p., 4. Skócia 6 p., 5. Ciprus 3 p., 6. San Ma­rino 0 p.
J csoport: Örményország – Liech­­tenstein 3–0, Finnország – Bosz­nia-Hercegovina 2–0, Gö­rög­or­­szág – Olaszország 0–3, Görögor­szág – Örményország 2–3, Olaszor­szág – Bosznia-Hercegovina 2–1, Liech­tenstein – Finnország 0–2. Az állás: 1. Olaszország 12 p., 2. Finnor­szág 9 p., 3. Örményország 6 p., 4. Gö­rögország 4 p., 5. Bosznia-Hercegovina 4 p., 6. Liechtenstein 0 p.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

Tizenöt megyében van árvízveszély a hétvégén

HN-információ Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet az ország 15 megyéjére adott ki első fokú árvízriasztást. A riasztás hétfő délig van érvényben. A szombat délutántól...

A kormány azonnali lemondását követeli az AUR

A kormány azonnali lemondását követeli a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), amely szerint az országos helyreállítási terv kapcsán jelzett rendellenességek a kabinet alkalmatlanságát bizonyítják. Az...

Egy gyergyói kutyamenhely segítséget kér

Bár gyakran láthatjuk, hogy napjainkban nem megfelelőképpen bánnak az állatokkal, bőven van példa arra környékünkön is, hogy egyesek akár egész életüket feláldozzák értük. A...

Legfrissebb