Hat nemzet tornája: Becze újból a keretben

41

Kihirdette bő keretét Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya a Budapesten sorra kerülő EIHC-tornára – Hat Nemzet Tornája –, amelybe hat székelyföldi sportoló kapott meghívót. Ott van a még sérüléssel küszködő Becze Tihamér is a keretben.

Akárcsak Gdanskban, ezúttal is fiatal lesz a magyar keret                                                                   Fotó: jkb.hu

AJarmo Tolvanen vezette szakmai stáb kihirdette a magyar jégkorong-válogatott keretét a decemberi EIHC-tornára. Összesen két kapus, tíz hátvéd és 19 csatár kapott meghívót. A keretből 14-en voltak ott a novemberi, gdanski tornagyőztes csapatban. A kerettagok közül Bukor Rajmund, Pápa Márton, Szabad Kevin és Madácsi Benedek nem szerepelt korábban a nemzeti együttesben.
A válogatottban ezúttal is hat székelyföldi sportoló kapott behívót: a kapus Adorján Attila, a hátvéd Fejes Nándor, míg csatár poszton Becze Tihamér, Szigeti Ákos, Szabó Krisztián és Mihály Ákos kész a bevetésre. A felsorolt játékosok közül a Csíkszeredai Sportklub játékosa Becze Tihamér ugyan még sérüléssel küszködik, de a hétvégén már bevethető állapotban volt. Csupán Jason Morgan és Hozó Levente edzőpároson múlott, hogy végül nem nevezték.
A magyar csapat négy mérkőzést játszik Káposztásmegyeren. Jövő kedden Dél-Koreával találkozik, ennek eredménye nem számít bele a torna alakulásába. Csütörtökön este Japán, pénteken pedig Franciaország lesz az ellenfél, szombaton tartják a helyosztókat.

Olimpiai kvalifikáció
A romániai jégkorong-válogatott is pályára lép jövő héten, méghozzá Brassóban, ahol az olimpiai kvalifikációs selejtezőkör K kvartettjének küzdelmeit rendezik. A romániai válogatott kerete még nem ismert, de láthatatlanul is toronymagas esélyes, hiszen az ellenfelek Izland, Izrael és Kirgizisztán lesznek. A romániai válogatott csütörtökön Izraellel, pénteken Kirgizisztánnal, míg vasárnap Izlanddal mérkőzik meg. Mindhárom mérkőzés egységesen 19 órától kezdődik.

HN-Összeallitás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek