Hat komolyzenei koncert

Idén is meghirdették a bérleteket

23

Komolyzenei programokat kínál idén is az érdeklődőknek a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ. Hetedik alkalommal hirdették meg az Ambrus Éva- és Bálint Ákos-bérletet.

Népszerű volt az előző években a művelődési központ komolyzenei bérlete, a koncertekre sokan voltak kíváncsiak. Éppen ezért ebben az évadban is folytatják a programot. Fórika Sebestyén, az intézmény igazgatója azt mondta, igyekeztek színes zenei kínálatot összeállítani, és olyan előadókat is meghívtak, akik még nem szerepeltek Gyergyószentmiklóson. Hat koncertre hívják az érdeklődőket, elsőként október 9-én a Neumarkt Brass Quintet lép fel a művelődési ház színháztermében. Az esemény különlegessége a svéd harsonaművész, karmester, zeneszerző Christian Lindberg első erdélyi fellépése. Novemberben a Mercurium Quartett a meghívott, majd januárban következik a Szentegyházi Gyermekfilharmónia, februárban a kolozsvári Les Nuages és a budapesti Iamyank, áprilisban pedig a kolozsvári Szent Mihály-templom Szent Cecília kórusa és zenekara.
A bérletek már megvásárolhatók hétköznapokon 15 és 19 óra között a Figura Stúdió Színház jegypénztárában. A Bálint Ákos bérlet 50 lejbe kerül, a kedvezményes – diákoknak, nyugdíjasoknak, szakmabelieknek valamint vidékieknek – Ambrus Éva-bérlet pedig 40 lej.
– Azzal a reménnyel bocsátjuk útjára új évadunk bérleteit, hogy az a közvetítő szerep, amit a zene hivatott betölteni egy más világból üzenve, mindannyiunkban érvényt nyerjen – fogalmazott az igazgató.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.