Hat-hat pont a termés

Ritkaságszámba menő győzelmek

39

A nemzetközi szünetet követően a Csíkszeredai Sportklub idegenben, míg a Gyergyói Hoki Klub hazai környezetben igyekezett minél több pontot szerezni a hétvégi Erste Liga-meccseken. Tették mindezt maximális hatékonysággal. Ma újabb derbik következnek.

Két idegenbeli győztes meccsel tapad a Sportklub az FTC-re Fotó: Pál Zoltán

A válogatottak nemzetközi szereplése miatt szünet állt be a jégkorong Erste Liga küzdelmeiben, ám azok a hétvégén újfent teljes gőzzel folytatódtak. Nehéz feladat elé állítva az idegenben szereplő Csíkszeredai Sportklubot és a hazai pályán jégre lépő Gyergyói Hoki Klubot.

Papírforma győzelmek
A Csíkszeredai Sportklub harmadik idegenbeli túráján sorrendben a Vienna Capitals II., a Fehérvári Titánok, illetve a Dunaújvárosi Acélbikák otthonába látogat. Ebből a bécsiek, illetve a fehérváriak elleni csatákat letudták a kék-fehérek. Az osztrák fővárosban pedig bemutatkozott a kapuban a svéd Joakim Lundström, aki közel 95%-os hatékonysággal védte ketrecét. Nem is volt kérdéses, hogy a három pont kinek a zsákját fogja gazdagítani.
Tegnap este a Fehérvári Titánok egy picit jobban megnehezítették a csíki csapat dolgát. Az első húsz percben hatalmas volt a vendégdominancia, és hiába a sokkal több helyzet, ebből csak egy ment be. A második felvonásra kiegyenlítettebbé vált a találkozó, ám Valchar így is duplázni tudott. Az utolsó harmadra az öltözőben maradt a csíki csapat, és ezt két góllal büntették a Titánok. Ekkor megrázta magát a Sportklub, majd Papp visszavette a vezetést, hogy az utolsó másodpercekben Valchar mesterhármasával lezárja a találkozót.

Parádés GYHK-sikerek
A Gyergyói Hoki Klub is két mérkőzést tudott le a hétvégén, és abból a Hokiklub Budapest elleni mérkőzés mondhatni a papírforma szerint alakult. Bár gólgazdag találkozó volt, ahol „csak” két góllal nyertek a piros-fehérek, de egy percig sem volt kérdéses, hogy kié lesznek a pontok.
Tegnap este viszont az élmezőnyhöz tartozó és egyre jobb formát mutató Újpestet fogadták. A hazai csapat pedig parádézott és ezúttal nem a légiósok húzták a szekeret, hanem a hazaiak. Az első harmadban Kozma duplájával és Góga góljával magabiztos előnyre tettek szert, még akkor is ha Heber szépíteni tudott. A második felvonásban pedig már el is dőlt a meccs, amikor Constantin és Ivácson is betalált. A csattanó az utolsó 10 percre érkezett, amikor Benedek is betalált, így a piros-fehér negyedik sor elmondhatta, hogy két gólt szerzett egy ilyen fontos találkozón.

Eredmények, Erste Liga
Péntek: Gyergyói HK – Ho­ki­klub Budapest 6–4 (1–0, 3–2, 2–2) /Vesutkin (18.), Pesztunov (26.), Csergő (28.), Péter (40., 51.), Vorobjov (43.), illetve Berendi (25.), Szécsi (33.), Orbán (54.), Szappanos (59.)/; Vienna Capitals II. – Csíkszeredai Sportklub 2–5 (1–2, 0–1, 1–2) /Maxa (16., 46.), illetve Taratuhin (1.), Panov (9.), Papp (31.), Becze (52.), Részegh T. (57.)/; Brassói Corona – Újpest 0–3 (0–0, 0–2, 0–1); Fehérvári Titánok – Ferencváros Telekom 2–4 (0–0, 1–3, 1–1); Debreceni DEAC – Dunaújvárosi Acélbikák 3–4 (2–1, 1–1, 0–1, 0–1) – h. u.
Vasárnap: Gyergyói Hoki Klub – Újpest 6–2 (3–1, 2–0, 1–1) /Góga (4.), Kozma (5., 19.), Constantin (21.), Ivácson (32.), Benedek (50.), illetve Hebar (9.), Nemes (41.)/; Fehérvári Titánok – Csíkszeredai Sportklub 2–4 (0–1, 0–1, 2–2) /Madácsi (42.), Bennett (45.), illetve Valchar (8., 39., 60.), Papp (48.)/; Brassói Corona – Hokiklub Budapest 5–1 (2–0, 2–1, 1–0). A Debreceni DEAC – Schiller-Vasas SC mérkőzés lapzárta után ért véget.
A mai műsor: Vienna Capitals – Fehérvári Titánok (17.50), Gyergyói Hoki Klub – Brassói Corona (18.30), Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszeredai Sportklub (21, M4).

Eredmények, román bajnokság
Szombat, vasárnap: CSM Galac – Bukaresti Sportul Studențesc 12–1 (8–0, 3–1, 1–0) és 12–0 (4–0, 5–0, 3–0).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek