Hat francia siker a sílövő-vébén

31

A francia sportolók hat, a házigazda norvégok négy, míg a németek egy aranyérmet szereztek az Oslo-Holmenkollenben rendezett sílövő-világbajnokságon.
Csütörtökön Martin Fourcade a férfiak egyéni futamán megszerezte negyedik aranyérmét, Buta George az 57., Ungureanu Marius a 91., Puchianu Cornel pedig a 94. helyen zárt. Pénteken a nők váltóversenyén a házigazda norvégok nyertek a francia és a német staféta előtt, a Tófalvi Éva, Luminita Piscoran, Fórika Réka és Florina Ioana Cristea alkotta romániai csapat a 21. helyen zárt. A férfiak váltóversenyén is norvégok nyertek a németek és Kanada előtt, a román csapat 18. lett.
Tegnap a tömegrajtos futamokat rendezték, a nőknél a francia Marie Dorin Habert győzött a német Laura Dahlmeier és a finn Kaisa Mäkäräinen előtt, míg a férfiaknál a norvég Johannes Thingnes Boe nyert, megelőzve Fouraced-t és Ole Ejnar Björndalent.
Az éremtáblázaton a franciák végeztek elsőként 11 éremmel – 6 arany, 4 ezüst, 1 bronz –, a norvégok 9, a németek 7, az osztrákok 2, míg az olaszok, a kanadaiak, a finnek és az ukránok egy-egy érmet szereztek.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.