Hat év után döntős a Sportklub

Nyolcvanöt percet hokiztak

63

Drámai, fordulatokkal teli csatában a 85. percben szerzett góllal nyert a Csíkszeredai Sportklub az Újpest ellen a jégkorong Erste Liga hatodik mérkőzésén és jutott be a sorozat döntőjébe. Hat év után játszhat finálét a csíki csapat ahol az ellenfele a Ferencváros lesz.

Nyolcvanöt percet tartott az elődöntő hatodik mérkőzése. Csíki győzelem Fotó: László F. Csaba

Teljesen megteltek a Vákár Lajos Műjégpálya lelátói a Csíkszeredai Sportklub – Újpest jégkorong Erste Liga elődöntő hatodik mérkőzésére, ami nem is volt csoda, hiszen a hazai alakulat egy győzelemre volt a döntőtől. Ugyanakkor ebből kifolyólag arra is lehetett számítani, hogy az Újpest nem fogja olcsón adni a bőrét és megkapaszkodik az utolsó szalmaszálba.
A mérkőzés viszont még el sem kezdődött, Becze kiült 2 percre, ám ezzel nem tudott élni a vendégcsapat. Egyenlő létszám mellett a Sportklub igyekezett tempót diktálni. A harmad közepéhez érve jött az újabb újpesti előny, és ezzel némi szerencsével ugyan, de Hebar élni tudott. A vendégelőny nem tartott sokáig. A következő cserében Valchar és Gecse vállalt fel egy hazai támadást, amely végén a hátvéd juttatta túl a korongot Duscheken. Támadásban maradt a kék-fehér alakulat, de a legnagyobb helyzet előnyben maradt ki, amikor Rokaly a vasat faragta szét életerős löketével. A felvonás vége hátrányban találta a Sportklubot, és amikor már-már úgy tűnt, hogy sikerült kihúzni, akkor Ropret eresztett el egy löketet takarásból, amely védhetetlenül zúdult Lundström kapujába.
A második felvonás pedig épphogy elkezdődött, Flinta máris a kiállítás sorsára került, amellyel újfent élni tudtak a vendégek. Ezúttal Huba lökete kötött ki a vinkliben. Innentől kezdve nemcsak a harmad, hanem az egész meccs kezdett egyoldalúvá válni. A Sportklub irtózatos nagy nyomást helyezett a vendégekre, akik a félpályát is alig tudták átlépni. A nyomás végül a 32. percben ért góllá, amikor Krasznoszlobodcev lőtt védhetetlen gólt. Ez még nagyobb löketet adott a hazai csapatnak, akik lelkes szurkolói támogatásával még nagyobb tempót diktáltak. Az utolsó percekre jött egy késleltetett kiállítás, amelyet 1 másodperccel a játékrész vége előtt Valchar váltott gólra.
Az utolsó felvonásra tompult a hazai támadások erőssége, a biztonságosabb hoki vette át a szerepet. A fölény így is megvolt, amely végül a 47. percben domborodott ki, emberelőnyben, amikor Taratuhin gólja már a vezetést jelentette. Csakúgy, mint az Újpest vezető góljánál, ezúttal is hamar jött a válasz. Több egymás utáni védekezési hibát kihasználva Kocsis egyenlített másodperceken belül. A folytatásban a házigazdák igyekeztek alkotni, ugyanakkor a vendég kontrákba is rendre veszély volt.
Így érkeztünk el a hosszabbításhoz. Itt Becze előbb szólót rontott, majd hiába a hatalmas fölény, a gól nem jött. Sőt a vendégek Stefishen révén ziccert rontottak. Az ötödik felvonásra már szemmel láthatóan alaposan elfáradtak a játékosok. Kevés volt az a játékos, akibírta még, Beczében viszont maradt erő és a 85. percben dönteni tudott.

Erste Liga, elődöntő, 6. mérkőzés

Sportklub – Újpest 5–4 (1–2, 2–1, 1–1, 0–0, 1–0) /Gecse (11.), Krasznoszlobodcev (32.), Valchar (40.), Taratuhin (47.), Becze (85.), illetve Hebar (10.), Ropret (20.), Huba (24.), Kocsis (48.)/.
A párharc végeredménye: 4–2 a Sportklub javára.

A döntő műsora

1. mérkőzés: holnap: Ferencváros – Sportklub (19.30, M4 Sport)
2. mérkőzés: szerda: Ferencváros – Sportklub (19.30, M4 Sport)
3. mérkőzés: szombat: Sportklub – Ferencváros (18.30)
4. mérkőzés: vasárnap: Sportklub – Ferencváros (18.30)
5. mérkőzés: április 2.: Ferencváros – Sportklub (19.30, M4 Sport)
6. mérkőzés: április 4.: Sportklub – Ferencváros (18.30)
7. mérkőzés: április 6.: Ferencváros – Sportklub (19.30, M4 Sport)

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek