Hat csapat már biztos továbbjutó

Kezdődik a csoportkör utolsó fordulója

302

Tegnap este véget ért az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon a csoportkör második fordulója. Az utolsó kör előtt hat csapat már bebiztosította nyolcaddöntős helyét, nyolc gárda pedig már megrendelheti repülőjegyét a hazaútra. A hét végén sok gól született a meccsek hosszabbításában.

Ma délután elkezdődik az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon a csoportkör utolsó fordulója, csütörtökig napi négy találkozót rendeznek. A csoportkör harmadik fordulóját követően hat csapat nyolcaddöntőbeli szereplése biztosra vehető, tíz gárda pedig nyugodtan rendelheti már meg a hazaútra szóló repülőjegyeket. A házigazdákon kívül Uruguay, a franciák, a horvátok, a belgák és az angolok már biztos továbbjutók.
A hét végén három mérkőzés is a hosszabbításban dőlt el, további három meccsen született még gól a 90. perc után. A horvátok Rakitic révén a 91. percben érték el a harmadik találatukat Argentína ellen, Dél-Korea a 93. percben Son révén szépített a mexikóiakkal szemben, míg Batsuayi a 92. percben szerezte a belgák ötödik gólját Tunézia kapujába.
Az E csoport hétvégi meccsei a ráadásban dőltek el. A brazilok mindkét góljukat a hosszabbításban lőtték Costa Rica ellen, míg Shaqiri is az utolsó percen túl lőtte Svájc győztes találatát a szerbekkel vívott meccsen. A német–svéd meccs lefújására várt mindenki, amikor Kroos egy remekül elvégzett szabadrúgás után betalált a svédek kapujába, így az F csoportban a jelenleg hatpontos Mexikó is kieshet, de a svéd és a német válogatott közül is búcsúzhat az egyik, minden a közép-amerikaiak és a háromkoronások meccsétől függ.
Ma az A és B csoportban lezárnak mindent: előbbiben biztos az orosz és uruguay-i továbbjutás, a B jelű kvartettben csak a marokkói búcsú dőlt el. A két Ibériai-félszigeti csapatnak elég a döntetlen, ám amennyiben Irán nyer a portugálok ellen, Ronaldóék is csomagolhatnak.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.