Hasznos tudnivalók a püspökszentelésről: Beiktatják az új főpásztort

19

Lapunkban többször beszámoltunk Kovács Gergely, a gyulafehérvári egyházmegye új főpásztorának püspökké szentelésének és érseki beiktatásának időpontjáról. Az esemény február 22-én, 11 órától, Szent Péter apostol székfoglalásának ünnepén lesz a gyulafehérvári székesegyházban. A romkat.ro erdélyi római katolikus egyházmegyék által működtetett hírportál kedden közzétette az ünnepséggel kapcsolatos tudnivalókat.

Dr. Kovács Gergely                                                                                                                    Fotó:romkat.ro

Szombaton tartják dr. Kovács Gergely püspökké szentelését és érseki beiktatását a gyulafehérvári székesegyházban. Az eseménnyel kapcsolatos információkat a romkat.ro katolikus portálon olvashatjuk, innen ismertetjük a fontosabb tudnivalókat. A portálon felhívják a papság és a hívek figyelmét, hogy legalább 10.30-ig foglalják el kijelölt helyeiket a székesegyházban vagy a székesegyház előtti téren. A regisztrált személyeknek már kiküldték a behajtási/parkolási engedélyeket, ezek részleteiről a romkat.ro weboldalon olvashatnak. Ha ezzel kapcsolatban kérdésük merülne fel, hívják ft. Buciuman Gheorghe plébánost a 0745–596216-os telefonszámon, vagy írhatnak a bucsovw@yahoo.com e-mail-címre. A székesegyházban a papság és a meghívóval rendelkező hívek számára ülőhelyet biztosítanak, azon hívek, akik nem férnek be a székesegyházba, kivetítőn követhetik a szentmisét. Bármilyen probléma esetén kérik, hogy forduljanak a karszalagot viselő önkéntesekhez, illetve szükség esetén a székesegyház közelében tartózkodó mentőszolgálatosok is rendelkezésre állnak. A székesegyház közelében illemhelyek is lesznek felállítva. A szentmisén liturgikus füzeteket biztosítanak a híveknek, a szentáldozás helyszíneit pedig a székesegyház előtti téren zászlókkal jelzik majd. A mise zavartalan követése érdekében kérik, hogy a hívek ne hozzanak magukkal zászlókat és egyéb transzparenseket. A koncelebráló püspökök az asszisztencia vezetésével 10.55-kor indulnak az érseki palotából a székesegyházba, a szentmise pedig 11 órakor kezdődik. A szentmise végén az asszisztenciával együtt a papság is kivonul. Ezután kérik a paptestvéreket, hogy fáradjanak át a Papnevelő Intézet Aula Magnájába az állófogadásra, ahol személyesen is köszönti őket az új főpásztor. A szertartást a Duna Televízión és az Erdélyi Mária Rádión keresztül is követhetik az érdeklődők. Az időjárás-előrejelzések szerint ezen a napon Gyulafehérváron +7 / +9 Celsius-fok várható, a szervezők kérik a résztvevőket, hogy ennek megfelelően öltözzenek.

Barabás Emőke

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek