szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Hasznos tippek, tanácsok

A Gyulafehérvári Caritas szeptember 27-én és 28-án 13. alkalommal szervezi meg az Együtt a fogyatékkal élőkért konferenciát, Csíkszeredában, az Apáczai Csere János Pedagógusok Házában. A kétnapos programsorozatra meghívott szakértők előadásaiban többek közt szó lesz a diszlexiáról, a zeneterápiáról és a fogyatékkal élők gyülekezeti integrációjáról is.

Egyaránt vár­ják a konferenciára a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek mun­katársait, szakembereket, szü­lőket és természetesen magukat a fogyatékkal élőket. Kakucs Szi­dó­nia, a csíkszerdai Caritas mun­katársa a rendezvény helyi programkoordinátora lapunknak elmondta: az idei konferencia célja, hogy új informá­ciókat adjanak át a résztvevőknek.
– Újdonság a korábbi évekhez képest, hogy nemcsak a fogyatékkal élőkről fog szólni ez az esemény, hanem a szüleikről és a segítő szakmában dolgozókról is, a műhelymunkák során megnézzük például, hogy ki hogyan érzi magát a saját szerepében – avatott be a részletekbe a programkoordinátor. Olyan előadások is terítékre kerülnek majd, amelyek mindenkire érvényes tanácsokkal látnak el, Puskás Cristian A mindennapi kenyér – ellenség vagy gyógyszer? című előadása például arra nézve is tanácsokat ad, hogy hogyan táplálkozzunk szülőként, segítőként, hogy támogatói lehessünk a fogyatékosoknak. Ehhez kapcsolódik Nagy Hunor a pszichés betegségek és az emésztőrendszer rejtélyes kapcsolatáról szóló előadása. További újdonság, hogy a Romániai Magyar Nemlátók Egyesületét is bemutatja annak képviselője, Máté Zsolt Vakoknak a világ című előadásában.
A műhelymunkák során lehetőségük lesz a résztvevőknek átbeszélni tapasztalataikat, örömeiket, nehézségeiket és a felmerülő kérdéseiket. A jelentkezők már a regisztrációkor kiválasztották, hogy milyen műhelymunkában szeretnének részt venni. A konferencián való részvétel díja 70 lej, mely az előadásokat, nassolnivalót és italt tartalmaz.
Az online regisztráció lezárult 118 jelentkezővel, de ha valaki még csatlakozni szeretne, holnap a helyszínen megteheti.

Barabás Emőke

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb