Hasznos tanulmányút Cottbusba

81

Kéthetes szakmai gyakorlaton vettek részt A csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola 10. osztályos építőipari technikus, valamint a kőműves és ács szakos másodéves szakiskolás diákjai június-július folyamán Cottbusban, Németországban, az Erasmus-prog­ram keretében. Először 11 szak­iskolás diák és oktatómesterük, majd 18 építőipari technikus diák és kísérőtanáraik tölthettek két hetet a német városkában.
A szakmai gyakorlat alatt a diákok betekintést nyerhettek a különböző műhelyek működésébe, új, környezetbarát módszerekkel és anyagokkal ismerkedhettek meg, lehetőségük nyílt eddigi tudásukat gyakorlatba ültetni és bővíteni. A munka mellett lehetőség volt a kikapcsolódásra is. A kulturális és szabadidős programok keretében ellátogattak Drezdába, Berlinbe és Potsdamba. Betekintést nyerhettek az egykori Német Demokratikus Köztársaság történetébe, a keletnémet városok építészetébe, és rácsodálkozhattak arra a kulturális sokszínűségre, amely a fent említett városokat jellemzi.
A Cottbusban töltött idő egyszerre volt hasznos és kellemes. A program segített a diákoknak a szakmai fejlődésben és nyitottabbá tette őket a világra.

Szén János igazgató

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.