Hasznos program a vakációban

Vakációs bibliahetet szerveztek Gyergyószentmiklóson az elmúlt héten. Több mint hetven gyerek vett részt a programokon, óvodások és iskolások, református, katolikus, unitárius vallásúak.

Sokféle tevékenységen vehettek részt a gyerekek.

Az elmúlt héten vakációs bibliahetet tartottak a Vaskertes Általános Iskolában, a református egyház szervezésében, a Communitas Alapítvány támogatásával. A vakációs program a „Gyere utánam!” címet kapta, s igen nagy volt iránta az érdeklődés, jóval többen jelentkeztek, mint amennyire a szervezők számítottak: 76 gyerek vett részt, fele volt református, a többiek nagy része katolikus vallású, de unitárius résztvevő is volt.
– A fő üzenete ennek a hétnek, hogy a gyerekek is lehetnek példaképek mások előtt. Egy gyermek is lehet példa az osztálytársainak, a testvéreinek, a szüleinek, a gyülekezete tagjainak, az őt körülvevő embereknek. A hét fő aranymondása: „Légy példa a beszédben, a magaviseletben, a szeretetben, a lélekben, a hitben, a tisztaságban.” (1 Timóteus 4, 12) – részletezte Görgicze Emőke szervező.
A vakációs bibliahét programját a Keresztény Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért Alapítvány (KOEN) dolgozta ki. Ez az alapítvány egyébként az egész Kárpát-medencében vállalja a vakációs bibliahét irányítását, évente programot biztosítanak, valamint a vezetők képzését és ingyen segédanyagokat a résztvevőknek.
A gyerekek naponta 9 és 13 óra között változatos tevékenységeken vehettek részt, voltak például kézműves-foglalkozások, éneklés, történetek bemutatása, aranymondás-tanulás és nagyon sok játék. Öt pedagógus foglalkozott a résztvevőkkel, valamint Mátyás István református lelkész, emellett pedig a program lebonyolításában 15 fiatal is segítette.
A szervezők konfirmációra készülő vagy frissen konfirmált 14–17 éves fiatalok, akik lelkesen járultak hozzá a bibliahét sikeres lezajlásához. A Református Nőszövetség tagjai a gyerekek étkeztetésében segítettek. A programot vasárnap istentisztelet zárta, amelyen a gyerekek bemutatták a héten tanultakat a szülőknek.

Lázár Hajnal