Hasznos ÖnKép

40

Két éve indította az ÖnKép képzéssorozatot az Udvarhelyszéki RMDSZ az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanáccsal (UIET) partnerségben. Legutóbb pénteken Farkaslakán találkoztak tapasztalatcserére a fiatal polgármesterek, megyei és helyi tanácsosok, adminisztrációban dolgozó fiatalok, valamint ifjúsági és civilszervezetek tagjai.

Bíró Barna Botond, az RMDSZ ügyvezető elnöke nyitotta meg a Barangoló panzióban tartott eseményt, aki kijelentette, hogy az ifjúság érdekeit a fiatalok tudják a leghitelesebben képviselni. Ezért is van szükség arra, hogy minél több törekvő fiatal vállaljon szerepet az önkormányzati munkában. A képzés során a résztvevőknek lehetőségük nyílt megbeszélni egymással tapasztalataikat, munkájuk okozta buktatókat és lehetőségeket. Olyan tippeket, javaslatokat osztottak meg egymással, amelyek felhasználhatók a közösségi munka során. Beszéltek a választókkal való aktív kapcsolattartásról, amelynek ma már elengedhetetlen eleme a közösségi média aktív használata, valamint a fiatalok közéleti szerepvállalásáról.
– Ezek a képzések lehetőséget adnak a fiatalok számára, hogy a munkájuk során felmerülő kérdéseket megbeszéljék, tapasztalataikat megoszthassák egymással. Elsődleges célunk, hogy segítsünk nekik, hogy hatékonyabban végezhessék munkájukat. Továbbá bíztatni szeretnénk őket arra, hogy vállaljanak szerepet és vegyenek részt a döntéshozásban, hogy minél több fiatal kerülhessen az önkormányzatokba – foglalta össze a találkozók hasznosságát Fancsali János, az UIET elnöke.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.