vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Hasznos, de még tökéletesítésre vár

Egyre többen ismerik és használják a vállalkozókat és diákokat megcélzó és segítő diakmunka.ro portált. A web­oldalon különböző cégek hirdethetik állásajánlataikat, de a jövőben a portál bővítését tervezik. Ezen felül telefonos applikáció fejlesztése is kilátásban van. Az idén kora nyáron indított weboldal hasznossága felől érdeklődtünk.

Két hónapja működik. Hiánypótló mivoltában teljes az egyetértés Fotó: László F. Csaba

A júniusban indított portál népszerűsítésére és értékelésére a kezdeményezők kerekasztal-beszélgetésre várták a vállalkozókat a múlt héten. A hiánypótlónak mutatkozó portál a Hargita Megyéért Egyesület és a megyei tanács közös munkacsapatának ötletéből született. Bálint-Miklóssy Enikő, az egyesület ügyvezető igazgatója elmondta: Magyarországon a diákmunka közvetítését az iskolaszövetkezetek végzik, Romániában viszont még nincs meg ezeknek a szervezeteknek a jogszabályi és működési háttere. Ennek a kezdeményezése is a hosszú távú céljaik közé tartozik, de addig is ezzel a portállal szeretnék pótolni a hiányt.

Nagy a kereslet a diákok részéről
Bálint-Miklóssy Enikő elmondása szerint a portál a kereslet-kínálat találkozását hivatott szolgálni.
– Sok diák keres munkát az iskolaszünetben, a pénzkereséssel pedig nemcsak a zsebpénzét egészíti ki, hanem önállósul és tapasztalatot szerez – hangsúlyozta az egyesület ügyvezetője. A diákok ezen az oldalon keresztül tájékozódhatnak a különböző cégek által meghirdetett állásajánlatokról, a portál facebook-oldalán pedig a diákok is meghirdethetik, hogy milyen munkát végeznének, és azt hétköznapokon vagy hétvégén tennék.
– A jövőben a portált bővíteni szeretnénk ezzel az opcióval, hogy a facebook mellett magán a weboldalon is ajánlhassák magukat a diákok – jegyezte meg Bálint-Miklóssy Enikő. Mint mondta: tájékoztató kampányaikon keresztül is próbálják az oldalt bevinni a köztudatba – ott voltak például a Tusványoson is. Reményeik szerint pályázatok jóvoltából az év végéig anyagi erőforráshoz is hozzájutnak, így pedig telefonos alkalmazást is fejleszthetnek.

A cégek hasznosnak tartják
Bár a portálon eddig csak 30 állásajánlat jelent meg, de az itt hirdető cégek vezetői nagyon hasznosnak találták. Az Udvarhelyi Oázys Food Kft. például több diákot is alkalmazott kürtőskalács, lángos és fagylalt készítésére, illetve eladására a tengerpartra. Pál Juliánna adminisztrátor szerint nagyon hasznos a weboldal, és a jövőben is használni fogja.
Osztozik a véleményeben az Alcalinia Distribution Kft. ügyvezetője, Szőcs Áron, aki értékesítőt keresett természetes lúgos forrásvíz eladásához az oldalon keresztül, terve azonban meghiúsult a jelentkezők hiányos románnyelv-tudása, illetve fizetési elvárásai miatt.
A tusnádfürdői Tușnad Rt. cég is keresett konyhai kisegítőt, illetve segédfelszolgálót különböző vendéglátóegységeibe, de sajnos a jelentkezők inkább Csíkszeredából és Felcsíkról voltak, így máshol is meghirdette állásajánlatát, hogy lehetőleg helyi munkaerőt találhasson. Ennek ellenére Győrfi Andrea személyzeti referens nagyon örül az oldal létrejöttének, és reméli, hogy a jövőben hatékonyabban tudják hasznosítani.
Maga a Hargita Megyéért Egyesület is itt hirdette meg a weboldal és a közösségi média kezelői állását. Az állásra két nap alatt 25-en jelentkeztek – tudtuk meg Bálint-Miklóssy Enikőtől.
– Ez mutatja, hogy a diákok részéről óriási az érdeklődés – nyomatékosította az egyesület ügyvezetője. A portálon elérhetők a diákok alkalmazására vonatkozó legfontosabb jogszabályi tudnivalók is.

Barabás Emőke

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb