Hasznos az alkalmazás

Hibabejelentés okostelefonon

269

Egyre többen használják a telefonos hibabejelentő alkalmazást Gyergyószentmiklóson. Tavaly december óta van lehetőségük a városlakóknak, hogy okostelefonjukról feltöltsék – fényképpel dokumentálva – a köztereken észlelt problémákat. Azt is követhetik, hogyan halad a jelzett probléma megoldása.

Az utak állapota kapcsán tesznek legtöbben bejelentést. A köztisztasági panaszokat oldják meg a legkönnyebben fotó: Nagy Levente

Telefonos hibabejelentő segítségével jelezhetik a gyergyószentmiklósiak a köztereken, utcákon vagy szolgáltatások kapcsán tapasztalt problémákat. A Gheorgheni City Report nevű alkalmazás okostelefonra telepíthető, használata egyszerű: adott problémáról fényképet kell készíteni, térképen megjelölni, hogy a város mely területén van. Leírást is lehet hozzáadni, majd gombnyomással elküldeni.
Kilenc kategóriában lehet feltölteni a fényképeket. Minden beérkezett panasz adatbázisba kerül, és a polgármesteri hivatal műszaki osztályának munkatársa eljuttatja azokhoz a személyekhez, akik a megoldásért felelnek. A bejelentő követni tudja, hogy éppen milyen fázisban van az adott probléma megoldása: az átvett bejelentést piros színnel jelölik, majd a feldolgozás következik (kék szín), végül zöld színre vált, amikor megoldották az adott hibát. A bejelentők azt is látják, hogy mások milyen egyéb problémákat töltöttek fel, s névtelenül is lehet fényképet küldeni.
A hibabejelentő alkalmazásról eddig jók a tapasztalatok, egyre többen használják azt – mondta Fórika Krisztina, a városháza szóvivője. Hozzátette, az önkormányzatnak nagy segítség, hogy gyorsan hírt kapnak egy-egy problémáról. Eddig összesen 117 bejelentést kapott a városháza, közutak kapcsán 25, a közvilágítás terén 24 alkalommal jeleztek hiányosságokat a lakosok. Jelentős a köztisztaság, a víz- és szennyvízszolgáltatás terén bejelentett hibák száma is.
Ötven bejelentést megoldott az önkormányzat, 16 esetben folyamatban van a hibaelhárítás, és 41 eset van nyilvántartásba vétel szintjén. A szóvivő megjegyezte: igyekeznek megfelelni az elvárásnak, hogy mihamarabb orvosolják a beküldött panaszokat, viszont – mint megjegyezte – a közutak állapotára vonatkozó problémák megoldása nem megy egyik napról a másikra. Leghatékonyabban és leggyorsabban a köztisztaságra vonatkozó bejelentések ügyében tudnak lépni.
A szóvivő felhívta a lakosok figyelmét, hogy a helyi rendőrség kategóriába csak olyan bejelentést töltsenek fel, ami nem azonnali beavatkozást igényel. Ha például verekedést, lopást akarnak jelenteni, akkor telefonon hívják a rendőröket.
A hibabejelentőt bárki ingyenesen letöltheti, minden telefonos operációs rendszeren működik.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.