Háromszori vezetésről vereség

45

Két nap halasztást követően tegnap este lejátszották a román jégkorong-bajnokság szombatról elhalasztott mérkőzését, amelyen a Gyergyószentmiklósi Progym a Galaci Dunãrea vendége volt. A piros-fehérek három alkalommal is vezettek a találkozó során, végül vesztesen hagyták el a játékteret.

Eredetileg szombaton kellett volna megmérkőzzön egymással a Galaci Dunărea és a Gyergyószentmiklósi Progym a román jégkorong-bajnokságban, ám a délen uralkodó rossz időjárás miatt azt tegnap estére halasztották. A találkozót megelőző héten mindkét csapat beerősített. A Progym fehérorosz hátvédet igazolt Yaskevich Gerogi személyében, míg a Galac egy teljes sort. A Steauától elvitte Georgescut, Lușneacot, Marcust, illetve Berdilát, de igazolt még egy 22 esztendős csatár poszton bevethető ukrán játékost Nikolai Kolyada személyében.
Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, amely során helyenként jobban játszott a Progym, amelynek a 7. percben meg is lett az eredménye. Egy kapu előtti kavarodás után Daradics szerzett gólt. A második harmadban folytatódott az oda-vissza játék, de a hazaiak kezdtek erőre kapni, és Rusnak ezt góllal jelezte. Pár percre rá viszont az igen aktív orosz sor Alekszejev révén visszavette a vezetést. A Galac igyekezett a tempót diktálni és több ziccert is vétettek szemben Szakáccsal, aki állta a sarat.
Az utolsó felvonásra viszont épp Szakács volt, aki Flinta kék vonalas lövését bevédte. A Progym nem adta fel, és az oroszok újra villantak, ezútal Kovjazin révén. Jól ment a vendégek szekere ekkor, ám a harmad közepénél egy félperces rövidzárlat megpecsételte sorsukat. Előbb Kolyda egyenlített, majd Szőcs már a vezetést szerezte meg. A hajrában Szakács lekorcsolyázott, ám ezt a Galac kihasználta és góllal büntetett.
Eredmény: Galaci Dunărea – Gyergyószentmiklósi Porgym 5–3 (0–1, 1–1, 4–1) /Rusnak (26., 60.), Flinta (44.), Kolyda (49.), Szőcs (50.), illetve Daradics (7.), Alekszejev (29.), Kovjazin (47.)/.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.