Háromszázezer lejes kár

Tűz pusztított Csíkszentimrén

99

Tűz ütött ki hétfőn kora hajnalban Csíkszentimrén, az anyagi kár mértéke kis híján megközelíti a háromszázezer lejt – közölte lapunkkal Stelian Cimpoeşu ezredes, a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségének (ISU) főfelügyelője.

Kérdésünkre elmondta: összesen három háztartást érintett a tűz, szerencsére a lakóházakra nem terjedtek át a lángok, így csak gazdasági épületek, csűrök, istállók égtek le. Egyik tulajdonosnak 200 négyzetméteres csűrje, 70 négyzetméteres fásszíne, raktára és 350 négyzetméteres juhakolja veszett oda, egy másiknak a 90 négyzetméteres istállója, míg a harmadiknak gabonaraktára és több nagy értékű berendezése semmisült meg.
Az anyagi káron felül nagyobb baj nem történt, azaz emberéletet, súlyos sérülést nem követelt a tűz. A főfelügyelő hozzátette: a tüzet feltehetően rövidzárlat okozta. Mint részletezte, a katasztrófavédelem tűzoltói három szerkocsival és egy elsősegélynyújtásra alkalmas járművel szálltak ki a helyszínre. A tűzoltást egy tiszt és tizenegy altiszt irányította, hozzájuk csatlakozott a csíkszentkirályi és a csíkszentimrei önkéntes tűzoltók csapata is egy-egy tűzoltóautóval.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek