Háromgólos vereség nyitásként

57

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését az FK Csíkszereda harmadik ligás csapata, amely szombaton a második ligára készülő Sepsiszentgyörgyi OSK-val találkozott. A két csapaton meglátszott, hogy nem ugyanazon stádiumban járnak a felkészülést illetően. A háromszékiek három góllal nyertek.

Minden FK-játékos szóhoz jutott az OSK elleni mérkőzésen Fotó: Halmágyi Zsolt
Minden FK-játékos szóhoz jutott az OSK elleni mérkőzésen Fotó: Halmágyi Zsolt

Túl van az első felkészülési mérkőzésén az FK Csík­­sze­reda harmadik ligás lab­da­rúgócsapata, amely szom­baton a második ligás Sepsiszentgyörgyi OSK-t fogadta. Az FK-nak ez volt az első, míg az OSK-nak a negyedik barátságos meccse. Ennek is a fényében kijött az osztálykülönbség a két együttes között, főleg a második félidőben, amikor is minden gólját szerezte. A Sepsiszentgyörgyi OSK 3–0-s győzelmet aratott.
Az FK Csíkszereda az első félidőben a Nagy B. – Antal Sz., Székely, Szöllősi, Szabó, Csűrös, Tankó, Majzik, Orza, Dan, Bajkó, míg a második félidőben a Boros – Savin, Csonka, Lőrincz, Vízi, de Oliveira, Nagy N., Kovács, Pál (Antal N.), Czimbalmas, Ilyés felállításban lépett pályára.

78 csapat nevezett
Ülésezett a Román Labdarúgó Szövetség Végrehajtó Bizottsága pénteken, amelynek célja a labdarúgó második, illetve harmadik liga lebonyolítási rendszerének megvitatása volt. A harmadik ligába, ahol Hargita megyét a Székelyudvarhelyi FC, illetve az FK Csíkszereda képviseli, 78 csapat adta le benevezését. Ez elmarad a várakozásoktól, hiszen előzetesen a szakszövetség hat, egyenként 16 csapatot felvonultató csoportot szeretett volna kialakítani. Ehhez 96 csapat nevezése kellett volna. A döntést ennek fényében elnapolták szerdára, amikor egy újabb gyűlést szerveznek. Várhatóan ekkor eldőlnek a csoportbeosztások is. A bajnoki rajt dátumán – augusztus 27. vagy szeptember 3. – nem módosítottak.
A Végrehajtó Bizottság pontosított a Románia-kupa menetrendjét illetően. A kiadott közlemény szerint a sorozat első fordulójára augusztus 10-én kerül sor, míg a másodikra augusztus 24-én. A sorozatban a két harmadik ligás csapat mellett még érdekelt lesz a Székelykeresztúri Egyesülés is.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek