Háromgólos siker az első meccsen

111

Igazán aktív napok voltak a gyergyószentmiklósi jégkorong életében, amelyeket a hátunk mögött hagytak. Egyrészt újabb orosz játékos leigazolását jelentette be a Gyergyói Hoki Klub, továbbá letudták első felkészülési meccsüket, akárcsak egy közönségtalálkozót is.

Alekszej Szimakov a legújabb gyergyói játékos. Gólt is lőtt az első meccsen

Nem panaszkodhatnak a gyergyószentmiklósi jégkorongszurkolók, hiszen rendre érkeznek a jobbnál jobb hírek az újonnan alakult Gyergyói Hoki Klub háza tájáról. Az elmúlt hétvégén újabb orosz sportolót jelentettek be, aki a soron következő bajnoki idényben piros-fehérben fog játszani, méghozzá Alekszej Szimakov személyében. A 39 éves csatár felnőtt pályafutása 1997 óta tart. Ez idő alatt csak egyszer játszott az orosz másodosztályban: akkor, amikor 2001-ben a szülővárosa, Jekatyerinburg klubja visszaesett a második vonalba. Az elmúlt két évtizedben sok orosz csapatnál megfordult, a legutóbbi 6 szezont az Avtomobilisztnál töltötte, ahol a csapatkapitányi tisztséggel is megbecsülték. Pályafutása csúcsán, a 2007/2008-as szezonban 63 mérkőzésen 46 pontot gyűjtött, a következő idényben pedig a Bajnokok Ligája-résztvevő Metallurg Magnyitogorszkban jégkorongozott.

6–3 a Steauával
Szombaton két fontos eseményre is sor került a gyergyói jégpályán. Előbb a Gyergyói HK letudta első felkészülési meccsét a Bukaresti Steauával szemben. A csapat közösségi oldalának beszámolója szerint az első harmadban 1–1 volt az állás, a Gyergyói Hoki Klub történetének első gólját Benedek Roland szerezte, és a bukarestiek próbajátékos légiósa Oleg Zadolenko egyenlített. A második harmadban Alekszej Szimakov szerezte meg a nyáron szerződtetett KHL-egység első találatát. A későbbiekben sem törte össze magát a gyergyói csapat, látható volt, hogy nem igazán fontos az eredmény. A sorokat folyamatosan cserélgették, keresve a legjobb összeállításokat. A magasabb szintű ligákban edződő jégkorongozók alapcélja látható­an az volt, hogy a gyergyóiakat bevonják a játékba, kevesebb volt a tudatosan kidolgozott akció, mintha tétmeccsen történt volna.
A meccset követően pedig egy remek hangulatú közönségtalálkozóra került sor, ahol a szurkolók találkozhattak kedvenceikkel.
Eredmény: Gyergyói Hoki Klub – Bukaresti Steaua 6–3 (1–1, 1–0, 4–2) /Csergő Hunor 2, Benedek Roland, Daradics Csaba, Alekszej Szimakov, Dimitrij Pesztunov, illetve Oleg Zadolenko, Bocu Florian, Filip Andrei/.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek