Háromgólos hátrányról állt fel a GYHK: Büntetőkkel nyert a Corona

29

Kihasználva a versenynaptárba esett szabadnapokat, a Gyergyói HK és a Brassói Corona bajnoki meccset kötött le. A román bajnoki meccsen a Gyergyói HK háromgólos hátrányban volt, innen egyenlített, de a győzelmet végül a Corona húzta be. A két csapat könnyen meglehet, hogy az Erste Liga negyeddöntőjében is találkozik.

A brassói klub törölt közleménye szerint a Gyergyói HK-t választották ellenfélnek

Pár nap üresjárat került a Gyergyói HK és a Brassói Corona jégkorongcsapatai versenynaptárába, amelyet kihasználva a felek úgy döntöttek, hogy egy román bajnoki meccs erejéig egymásnak feszülnek az Erste Liga negyeddöntő rajtja előtt.
Mindkét csapat jó formában van, de míg a Brassói Corona keményebb ellenfelekkel találkozott az utóbbi időben az Erste Liga felsőházában, addig a GYHK papíron gyengébbekkel az alsóházban, amely elsőségét be is húzta.
A GYHK-t vitte előre a középszakaszban mutatott jó játék, ám továbbra is probléma, hogy a helyzeteiket nem használják ki megfelelő arányban. Ellenben a túloldalon Gliga a nyolcadik perc végén felavatta Ruczujt. A gólt követő másodpercekben egy kisebb kakaskodás is kialakult: a hazai oldalon Lőrincz, illetve Bobcek, míg a túloldalon Fowlie és Carlson feszült egymásnak. A vendégek húzták a rövidebbet, ami a kiállítási perceket illeti. A GYHK-nak viszont nem ment a gólszerzés előnyben sem.
Sőt a második harmad elejét nagyon elrontották. A 25. percben 32 másodperc alatt két gólt is kaptak. Máris háromgólos volt a különbség. Nagyot küzdött innen a GYHK. A harmad végén Daradics szépített, majd a záró felvonás elején előbb Vorobjev, majd Pesztunov talált be Polc kapujába. A folytatásban kiegyenlített játék folyt, de további gólok nem születtek, miként a hosszabbításban sem.
Jöhetett a szétlövés. Ebben a műfajban a hazai oldalról Valdix volt eredményes, míg a túloldalon Tranca, illetve az exgyergyói Zagidulin, így a vendégek elvitték a bónuszpontot.

Brassó – GYHK, DEAC – Sportklub meccsek!?
A jégkorong Erste Liga a negyeddöntő küzdelmeivel, azaz a rájátszással folytatódik a hétvégén. A versenykiírás szerint az első három helyen végzett csapatok választanak ellenfelet az 5–8. helyezettek közül a negyeddöntőre. A Magyar Jégkorong Szövetség hétfőn küldött ki sajtómeghívót, többek között lapunknak is, hogy a választás egy nyílt sajtótájékoztatón történik meg ma 11 órától.
A Brassói Corona csapatának hivatalos honlapján viszont a klub vezetősége máris közzétette a párosításokat – a csapatok tegnap délutánig meg kellett nevezzék a választott ellenfeleket –, amely bejegyzést már töröltek. Ezek alapján az egyik fél negyedik győzelméig zajló párosítások a következőképpen alakulnak: Ferencváros-Telekom – Fehérvári Titánok, Dunaújvárosi Acélbikák – Újpest, Brassói Corona – Gyergyói HK és Debreceni DEAC – Csík­sze­re­dai Sportklub.

Román bajnokság
Eredmény: Gyergyói HK – Brassói Corona 3–4 (0–1, 1–2, 2–0, 0–0, 0–1) /Daradics (38.), Vorobjev (42.), Pesztunov (45.), illetve Gliga (8.), Franko (25.), Tranca (25.), Zagidulin (65. – GWS)/.

Erste Liga
Felsőház: Ferencváros-Te­le­kom – Debreceni DEAC 7–2 (1–0, 2–1, 4–1).
Alsóház: Hokiklub Budapest – Újpest 6–9 (1–3, 4–4, 1–2)

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek