Három új igazolást jelentettek be

Erősít a GYHK

88

A Gyergyói Hoki Klub a 2019-2020-as idényben is az Erste Ligában szerepel a hazai bajnokság mellett, három romániai állampolgárságú játékossal erősítették a keretet, s neves külföldi edzővel folytatnak tárgyalásokat – jelentette be sajtótájékoztatón a GYHK vezetősége.

Fotó: Lázár Hajnal

Három román állampolgárságú játékossal kötött szerződést a Gyergyói Hoki Klub – közölte sajtótájékoztatón Bereczki Szilárd menedzser. Gyergyóban játszik mostantól az orosz hátvéd Timur Raszulov és az amerikai csatár Phil Bushbacher. Mindketten több évig szerepeltek Galacon, és emellett a Dunaújvárosban is játszottak együtt. A 2018/2019-es idényben Franciaországban, a második ligás Caen volt a csapatuk. Itt Raszulov 25 meccsen hátvéd létére 18 pontot termelt, míg Bushbacher 26 mérkőzésen 29-szer volt pontszerző. Mivel romániai állampolgárságot szereztek, nem számítanak légiósnak. A harmadik bejelentett igazolás Csíki Zoltán, a 25 éves hátvéd a Hokiklub Budapest együttesétől tér haza Székelyföldre, miután korábban két évig Brassóban játszott.

A menedzser elmondta azt is, két légiós, Pavel Vorobjev és Igor Bobcek aláírta az új szerződését, ők a 2019/2020-as idényben is a Gyergyói HK játékosai lesznek. A korábbi légiósok közül kettőjükkel terveztek csak szerződéshosszabbítást. Ezzel kezdődött el a játékoskeret kialakítása, de tárgyalnak további hazai játékosokkal, és légiósok is érkeznek még.

A klubvezetés neves külföldi szakemberrel folytat tárgyalásokat, napokon belül bejelentik a Gyergyói Hoki Klub új vezetőedzőjét. A korábbi svéd szakvezető Mikael Tisell egyébként nem szakad el a csapattól, tanácsadóként segíti majd a klubot, akinek vezetésével máris elkezdődött a sportolók felmérése Csíkkarcfalván.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek