Három tanár írt tízes dolgozatot

Közölték a pedagógus versenyvizsga eredményét

687

A tanári állások betöltésére meghirdetett versenyvizsgán a pedagógusok 54,05 százaléka 7-es fölötti dolgozatot írt – tudtuk meg a tanfelügyelőség statisztikai adataiból. A megyében leadott dolgozatok között három tízes is van.

Ezúttal az oktatók vizsgáztak. Az országos átlagnál jobban teljesítettek Fotó: Archív

Az országos átlagnál jobb a Hargita megyei tanárok versenyvizsgájának eredménye – mondta lapunknak Adorján Attila tanfelügyelő. A tanfelügyelőség statisztikai adatai szerint a versenyvizsgán leadott 556 dolgozat 54,05 százaléka 7-es fölötti értékelést kapott, szám szerint ez azt jelenti, hogy 300 pedagógus írta meg a végleges állás betöltéséhez szükséges jegyet.
Amint azt már korábban megírtuk, a megyében működő oktatási intézmények összesen 875 állást hirdettek meg idén, ebből 55 olyan, amely meghatározatlan időre szól, 820 pedig helyettesítői tanári állás.
Bár a júliusi vizsgára 667 pedagógus iratkozott be, végül 556 dolgozatot küldött el a vizsgáztató bizottság az országban létrehozott tizenegy javítóközpont valamelyikébe. Az 556 dolgozatból egyet semmissé nyilvánított a javító bizottság. A jegyekre lebontott adatok szerint pedig három tízes dolgozat van a megyében, háromszáz hetes fölötti, 191 ötös és hetes közötti. A vizsgázók közül 64-en buktak el a versenyvizsgán, tehát a vizsgázók 11,53 százaléka.
A tízes dolgozatokat magyar nyelv és irodalomból, matematikából, illetve római katolikus vallás szakon írták a tanárok.
Az eredményeket kedden tette közzé az oktatási minisztérium, ezt követően két nap állt a tanárok rendelkezésére, hogy óvást nyújtsanak be, a végleges eredményeket pedig július 24-én függesztik ki.
A pedagógus állások első elosztását jövő héten, szerdán, július 25-én szervezi meg a tanfelügyelőség, a korábban megszokottól eltérően idén a Kós Károly Szakközépiskola dísztermében. Az elosztás reggel 10 órakor kezdődik, elsőként a megyében meghirdetett 55 végleges állást foglalhatják el a tanárok, a fennmaradó helyekre a későbbiekben újabb elosztást szervez a tanfelügyelőség.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.