Három székely versenyzett

70

Három székelyföldi sportoló is rajthoz állt tegnap a pjongcsangi Téli Olimpiai Játékokon. Tófalvi Éva a női sílövők 15 kilométeres versenyében hét lőhibát vétve a 84. helyen zárt. A versenyt Hanna Öberg nyerte meg, hatalmas meglepetésre, hiszen a 22 éves svédnek a felnőttek között nem volt még jelentős eredménye. Hanna Öberg a női egyéni verseny történetében az első, aki hibátlan teljesítménnyel lett olimpiai bajnok.
Lőrincz Sára Tímea az 53., Szőcs Emőke pedig a 77. helyen zárta a női 10 kilométeres sífutást. A versenyt Ragnhild Haga nyerte meg, a norvég a svéd Charlotte Kallát előzte meg. A bronzérmet két sportoló kapta, hiszen Krista Pärmäkoski és Marit Björgen azonos idővel ért célba. Björgennek ez volt a 12. olimpiai érme (6 arany, 4 ezüst, 2 bronz), a norvég ezzel utolérte a másik sífutólegendát, a honfitárs Björn Daehlie-t (8 arany, 4 ezüst).
Az Aljona Savchenko, Bruno Massot kettős nyerte meg a műkorcsolyában a párosok aranyát. A németek világrekordot jelentő pontszámot értek el a tegnapi szabadkorcsolyázás során. A most 34 éves Aljona Savchenko 2010-ben és 2014-ben is bronzérmet szerzett (mindkétszer Robin Szolkowyval), így sorozatban ez a harmadik ötkarikás érme, és az első a 29 esztendős Massot párjaként.
Tegnap végre le tudták bonyolítani az eredetileg vasárnapra tervezett férfi lesiklást is, a győzelmet a norvég Aksel Lund Svindal szerezte meg, a magyar Kékesi Márton az 53. helyen végzett.
Ted-Jan Bloemen győzelmével ért véget a férfiak 10 ezer méteres versenye gyorskorcsolyában. A kanadai, aki 5000 méteren már nyert egy ezüstöt Pjongcsangban, olimpiai rekorddal győzött.
A csapatversennyel zárult a szánkósok programja Pjongcsangban, a győzelmet a német csapat nyerte meg, amely ezzel megvédte címét.

Korong a Hírességek Csarnokába
A jégkorong Hírességek Csarnokába kerül az a korong, amellyel az egyesített koreai csapat megszerezte első olimpiai gólját. A dél-koreai–észak-koreai egyesített csapat találatát a honosított amerikai Randi Heesoo Griffin szerezte. Griffin meg szerette volna tartani a korongot, ám a dél-koreai szövetség megegyezett a Nemzetközi Jégkorong szövetséggel, hogy a pakknak a torontói Hírességek csarnokában a helye. A pakk megőrzése az egyik koreai tisztviselőnek, Martin Hjunnak köszönhető, akinek „leesett” a Japán elleni gól jelentősége, és elkérte a pakkot.

Nem adták könnyen
Négy mérkőzést rendeztek tegnap a férfiak jégkorong tornáján. Elsőként a finnek léptek jégre a németek ellen és könnyedén nyertek, a svéd–norvég mérkőzés ugyan iramos volt, ám egy pillanatig sem volt kétség, ki nyeri a meccset. Kanada is hamar megmutatta, mit tud csapatuk, három perc után már vezettek Svájc ellen, sőt hét és fél perc után már kettő volt az előnyük. A 25. percben a juharlevelesek kétszer is eredményesek voltak, Svájc pedig gyorsan kapust is cserélt. Az utolsó harmad 8. percében emberelőnyös helyzetben kapusukat is mezőnyjátékosra cserélve szépítettek a svájciak, de a második kapuslehozataluk nem sikerült túl jól, gólt kaptak és a meccset is elvesztették.
A nap meccsét a házigazdák és a csehek játszották. Az ázsiaiak a 8. percben vezetést szereztek, ám a 12. percben a csehek egy emberelőnyt kihasználtak, majd a 17. percben emberhátrányból is bevették a koreai kaput. Annak ellenére, hogy mindkét félnek több helyzete adódott az utolsó negyvenhárom percben, több gól nem született a meccsen, így a csehek 2–1-re nyertek Dél-Korea ellen.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek