Három pont termett

Negatív mérleg

41

Két-két fontos meccset játszott a Csíkszeredai Sportklub, illetve a Gyergyói Hoki Klub a jégkorong Erste Ligában, idegenben. A Sportklub Debrecenben, majd az Újpest vendégeként szenvedett vereséget, míg a GYHK előbb kikapott Fehérváron, majd szoros meccsen nyert a Hokiklub Budapest ellen.

Kemény meccseket tudott le a Sportklub Fotó: László F. Csaba / archív

Fontos pontokért utaztak a Csíkszeredai Sportklub, illetve a Gyergyó Hoki Klub jég­korongozói Magyarországra. Előbbiek a felsőházban, míg utóbbiak az alsóházban szerették volna gyűjtögetni pontjaik számát. Kevés sikerrel.

Egygólos vereségek
Az Erste Liga felsőházában a Csíkszeredai Sportklub azzal a Debreceni DEAC-cal találkozott elsőre, akiket alig pár nappal korábban nagy küzdelemben hazai környezetben sikerült legyőzni. Két harmadon át egyértelműen ellenfele fölé nőtt a kék-fehér alakulat. Ennek ellenére korán hátrányba kerültek a csíkiak, de ezt sikerült megfordítani Fodor és Bíró T. góljaival. És hogy csak ennyi volt közte, az nagyban köszönhető volt az ismét nagy napot kifogó Hetényinek. Aki bár a második harmad végén hibázott és a lepkésből kiejtette a korongot, ám Rokaly Sz. hiába szerzett gólt, ebből a játékvezetők belefújtak az akcióba és érvénytelenítették a találatot. A harmadik harmadban pedig a hazaiak akarata érvényesült, és mindössze nyolc perc alatt a maguk javára fordították a mérkőzés alakulását, behúzva a három pontot.
Másnap a Sportklub a Megyeri úton kellett helytálljon az Újpest vendégeként. Hatalmas csatát hozott a meccs, kőkemény küzdelem volt minden korongért. A csíkiakon viszont látszott, hogy fokozatosan fáradnak. Nem is csoda, hiszen alig egy hónap leforgása alatt ez volt a 17. meccsük. Ennek ellenére tisztességesen állták a sarat a mezőnyfölényben játszó hazaiakkal. A nyomás végül 67 másodperccel a vége előtt ért góllá, amikor Stefishen felavatta Lundstörmöt, bebiztosítva győzelmüket.
A Sportklub tegnap este a Ferencváros vendége volt, ám az a találkozó lapzárta után ért véget.

Ötvenszázalékos teljesítmény
Az alsóházban szereplő Gyer­gyói HK a csoportot vezető Fehérvári Titánok otthonában kezdett. A hazaiak nem bíztak semmit a véletlenre és lerohanták a vendégeket. Császár gólt is szerzett, amire Gógának volt még válasza, ám a harmadik harmadban jött Kiss P., és két gólt lőve otthon tartotta a pontokat. Péntek este a GYHK a HJ Budapest vendége volt. Ezúttal is kemény meccset vívtak a piros fehérek. Ezen találkozón is hátrányba kerültek, ám sikerült fordítani. Előbb Elekes talált be, majd Vorobjev fordított, hogy végül ez döntő találat legyen.
A GYHK tegnap este lapzárta után a Dunaújvárosi Acélbikák vendége volt.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek