2021, március 2, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Három pont a Fradinak

Első alkalommal fogadtak magyarországi csapatot az erdélyi, székelyföldi jégkorong-alakulatok az Erste Ligában. Eredetileg zsúfolt hétvége elé néztünk, de miután a Csíkszeredai Sportklubnál berobbant a koronavírus, változtatni kellett a programon.

Elsőként a Ferencváros-Te­le­kom látogatott Erdélybe az idei jégkorong Erste Liga-szezonban, akik Gyergyó­szent­miklóson, majd Brassóban tudták le meccseiket. Eredetileg Csíkszeredában is pályára kellett volna lépjenek, de erre nem kerülhetett sor a koronavírus-fertőzés miatt.

A Gyergyói HK és a Ferencváros-Telekom az idei szezonban már találkozott a Tüskecsarnokban, akkor a piros-fehérek győztek a hosszabbítás utolsó másodpercében. A GYHK-ban három új játékos kapott helyet Basaraba, Podlipnik és Troncinsky személyében, de voltak hiányzók.

Egymásnak estek a csapatok, mindkét kapusnak sok dolga akadt az elejétől. A vezetést a hazaiak szerezték meg így, Silló kotort be egy kipattanót. A második harmadban nagyon rohamozott az FTC, és végül kettős fórban tudott egyenlíteni A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de nem változott az állás. Nem hozott gólt az utolsó harmad sem. A ráadásban az FTC-nek volt több lehetősége. A szétlövésben a vendégektől Tóth Adrián és Hodgman talált be, a gyergyóiaktól senki, így a zöld-fehérek visszavágtak a budapesti vereségért.

Szombaton már Brassóban lépett jégre a Ferencváros. A Brassó keretének zöme a közelmúltban átesett az új koronavíruson, hétfőn szabadultak a karanténból. Ennek fényében Dave MacQueennek nem sok ideje volt újra összerázni csapatát. Ez meg is látszott az első harmadban. A Ferencváros alaposan próbára tette a hazaiakat. A második harmadtól kezdve kezdett kijönni a szorításból a Brassó, de a gólok sem az egyik, sem a másik oldalon nem akartak jönni, a rendes játékidő 0–0-val ért véget. A hosszabbítás is hasonló forgatókönyv szerint folytatódott, és amikor már mindenki készült volna a szétlövésekre, Radim Valchar eldöntötte a bónuszpont sorsát. A Brassó így továbbra sem talált legyőzőre rendes játékidőben, ma a Dunaújváros ellen folytathatja sorozatát. A Fradi három pontot visz haza első erdélyi túrnéjáról, és nem vette át a vezetést a tabellán.

Erste Liga, eredmények

Péntek: Gyergyói HK – Fe­renc­város-Telekom 1–2 (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 0–1) – sz. u. /Silló (18.), illetve Hodgman (33.), Tóth A. (65. – GWS)/.

Szombat: Brassói Corona – Ferencváros-Telekom 1–0 (0–0, 0–0, 0–0, 1–0) – h. u. /Radim Valchar (65.)/.

A Gyergyói HK – Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzés tegnap este lapzárta után ért véget, míg ma 18.30 órától a Brassó a Dunaújvárost, míg a GYHK a Titánokat fogadja.

Román bajnokság

Péntek: Sapientia U23 – Bukaresti Sportul Studenţesc 7–5 (0–1, 4–2, 3–2) /Antal László 2, Salamon Ervin, Tódor Csaba, Ivácson Alfonz, Róth Zoltán, Antal Hunor 1-1, illetve Adrian Lefterache, Iani Dan Ion Jugurică, Gabruel Barbu, Fetés Róbert és Ştefăniţă Bucatoș/.

Szombat: Sapientia U23 – Bukaresti Sportul Studenţesc 13–2 (4–0, 4–2, 5–0) /Róth Zoltán 4, Márton Koppány, Antal László 2-2, Salamon Ervin, György Rajmund, Tódor Csaba, Antal Hunor, Ivácson Alfonz 1-1, illetve Andrei Buleandră és Iani Dan Ion Jugurică/.Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Előny a Sportklubnál

Aranygóllal dőlt el a jégkorong Erste Liga székelyföldi negyeddöntőjének első párharca a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. A vezetést a Gyergyói HK szerezte meg a...

Videó – Hargita magazin 2021. március 2.

A mai műsorból megtudhatják, hogyan zajlott a szakmák hete Hargita megyében, mi is az a biogazdálkodás, de megtekinthetik Sánta Csaba bronz kisplasztikáit a Megyeháza...

2,3 millió adag oltóanyag érkezett az országba

Március 1-jéig 2,3 millió dózis koronavírus elleni oltást kapott Románia – jelentette be kedden a COVID-19 elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) vezetője. Dr. Valeriu...

Legfrissebb