2021, január 19, kedd.
custom_html_banner1

Három ország hét településének nyolc együttese lépett fel

A hétvégén tartották Balán­bányán a 19. Botorka Fesztivált. – Az eddigiek közül az egyik legjobban sikerült rendezvény volt – vélekedett Mihály Csaba, a Botorka Művelődési Egyesület elnöke.

Teljében a gálaműsor. Betöltötték a teret Fotó: Borbély Szabolcs
Teljében a gálaműsor. Betöltötték a teret Fotó: Borbély Szabolcs

Három ország hét településének nyolc együttesével mintegy háromszáz táncos lépett színre a 19. balánbányai Botorka Fesztivál szombat este tartott gálaműsorán. Az előadást a városka kultúr-
otthonában tartották, egyébként a fesztivál új helyszínen, a volt kötöde épületében zajlott.
– Az új helyszín nagyon bevált, a résztvevők szerint még családiasabbá tette a rendezvényt s a táncházakat. – mondta Mihály Csaba. – A kiránduláson és a gálaműsoron kívül minden program itt zajlott. A volt kötöde épületét, amely korábban bálteremként és moziteremként is szolgált, egy magyarországi cég vásárolta meg, és csempeégető kemencéket szeretne ide telepíteni. Most rendelkezésünkre bocsátotta, de sokat dolgoztunk, hogy tudjuk használni a jó ideig üresen álló épületet.
Az új helyszínre a balánbányai középiskola felújítási munkálatai miatt volt szükség, akárcsak arra, hogy új szállásmegoldásokat találjanak az érkező vendégeknek a szervezők. Ezért a városka különböző pontjain, tornatermekben, szociális központokban alakítottak ki szálláshelyeket, ezenkívül mintegy 160 személyt családoknál helyeztek el.
A találkozó középpontjában természetesen a néptánc állt, esténként táncházban mulathattak a résztvevők, de nem hiányzott a programból a gasztronómiai bemutató és a kirándulás sem. A tervezett programokat az időjárás sem zavarta meg.
– Pénteken kirándulni voltunk az Irottkőnél – részletezte Mihály Csaba. – Elhanyagolt volt a hely, de ezúttal jól kitisztítottuk, ugyanis szeretnénk oda majd egy tanösvényt létrehozni. Most kihasználtuk az alkalmat, hogy ilyen sokan voltunk együtt, és egy kicsit hasznossá is tettük a kirándulást.
A 19. Botorka Fesztivál csütörtökön délután kezdődött és tegnap délelőtt, a vendégek hazautazásával ért véget.

Daczó Katalin

Előző cikkRomán foci
Következő cikkMagas színvonalú előadások

Kapcsolódó cikkek:

14,319RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb