Három napon át rúgták a labdát: Malomfalva nyerte az udvarhelyszéki teremfocitornát

15

Székelyudvarhely adott otthont péntek reggeltől vasárnap kora estig az udvarhelyszéki nagypályás labdarúgócsapatok hagyományos teremlabdarúgó- tornájának. A huszonharmadik alkalommal megtartott tornán huszonnyolc csapat vett részt, összesen ötvennyolc mérkőzést játszottak, a végső győztes pedig Malomfalva lett.

A nyikómalomfalviak pontveszteség nélkül nyerték meg a tornát                          Fotó: Facebook.nyikomalomfalva

A székelyudvarhelyi sportcsarnok adott otthont az udvarhelyszéki nagypályás labdarúgócsapatok hagyományos tornájának, amelyet immár huszonharmadik alkalommal tartottak meg. A péntek reggeltől vasárnap kora estig tartó tornán huszonnyolc csapat vett részt, összesen ötvennyolc találkozót rendeztek, ebből negyvenkettőt a csoportkörben és tizenhatot a kieséses szakaszban. A döntőben Malomfalva és a Székelyudvarhelyi Golimpiákosz csapata játszott, a mérkőzésen a malomfalviak 3–1-re győztek, és először nyerték meg a tornát. A csoportkör végén a kvartettek első két helyezettje, valamint a két legjobb csoportharmadik jutott a kieséses szakaszba.
Az A jelű kvartettben a Székely­udvarhelyi Sporting százszázalékos teljesítménnyel, Homoródalmás pedig két sikerrel jutott tovább, a B jelű négyesből Malomfalva és Korond mellett a második legjobb csoportharmadik Székelykeresztúr is nyolcaddöntős volt. A C csoportban óriási volt a küzdelem a második helyért, Lövéte mindhárom meccsét megnyerve jutott tovább, ám a Székelyvarság, a Parajd SK és a Bögöz alkotta trió között körbeverés volt, végül jobb gólarányuknak köszönhetően a varságiak léptek tovább. A D csoportban Zetelaka I. és Homoródszentmárton, az E jelű négyesből a Golimpiákosz és Farcád, míg az F kvartettből Nagygalambfalva és Farkaslaka lett nyolcaddöntős. A G csoportban is volt izgalom a továbbjutásért, a Székelyudvarhelyi Roseal az első helyen zárt, Szentábrahám és Szentegyháza között pontegyenlőség alakult ki, mint később kiderült, emiatt jutott mindkét gárda a kieséses szakaszba. Érdekesség, hogy a két utóbbi gárda a nyolcaddöntőben is összetalálkozott, és akárcsak a csoportkörben, Szentábrahám nyerni tudott.
A kieséses szakaszban egy találkozón túlóráztak a csapatok, a Golimpiákosz Farkaslakát csak büntetőket követően múlta felül, a negyeddöntőben a székely­ud­var­he­lyi rangadón ugyan­csak szétlövés döntött, és ezt is a Golim­piákosz nyerte meg, a szenvedő fél a Roseal volt. Az elődöntőben is volt székelyudvarhelyi rangadó, ezúttal a Golimpiákosz a rendes játékidő végén győzte le a Sportingot és jutott a döntőbe, míg a másik ágon Malomfalva Farcád ellen diadalmaskodott. A harmadik helyért vívott csatát a Sporting nyerte, a döntőben a Golimpiákosz a szünetben még vezetett, ám Malomfalva csapata a második játékrészben fordított, és végül megnyerte a tornát.

Eredmények, csoportkör
A csoport: Homoródalmás – Zeteváralja 4–0, Sporting – Bogárfalva 7–0, Sporting – Homoródalmás 4–0, Sporting – Ze­teváralja 6–3, Homoródalmás – Bogárfalva 4–1, Zeteváralja – Bogárfalva 4–0. Az állás:1. Székelyudvarhelyi Sporting 9 pont, 2. Homoródalmás 6 p., 3. Zeteváralja 3 p., Bogárfalva 0 p.
B csoport: Kápolnás – Malomfalva 1–10, Székelykeresztúr – Korond 1–2, Székelykeresztúr – Kápolnás 8–4, Székelykeresztúr – Malomfalva 0–3, Kápolnás – Ko­rond 1–1, Malomfalva – Korond 3–1. Az állás: 1. Malomfalva 9 p., 2. Ko­rond 4 p., 3. Szé­kelykeresztúr 3 p., 4. Kápolnás 1 p.
C csoport: Bögöz – Parajd SK 2–4, Lövéte – Székelyvarság 3–1, Lövéte – Bögöz 3–0, Lövéte – Parajd SK 1–0, Parajd SK – Székelyvarság 1–3, Bögöz – Székelyvarság 4–3. Az állás: 1. Lövéte 9 p., 2. Székelyvarság 3 p., 3. Parajd SK 3 p., 4. Bögöz 3 p.
D csoport: Oklánd – Homoród­szentmárton 2–4, Zetelaka I. – Felsőboldogfalva 3–0, Zetelaka I. – Oklánd 5–0, Zetelaka I. – Ho­moródszentmárton 2–1, Oklánd – Felsőboldogfalva 2–5, Homo­ródszentmárton – Felsőboldogfalva 1–0. Az állás: 1. Zetelaka I. 9 p., 2. Homoródszentmárton 6 p., 3. Felső­boldogfalva 3 p., 4. Oklánd 0 p.
E csoport: Agyagfalva – Golim­piákosz 1–5, Farcád – Zetelaka II. 3–1, Farcád – Golimpiákosz 0–1, Agyagfalva – Zetelaka II. 3–1, Go­limpiákosz – Zetelaka II. 5–1, Far­cád – Agyagfalva 4–1. Az állás: 1. Székelyudvarhelyi Golimpiákosz 9 p., 2. Farcád 6 p., 3. Agyagfalva 3 p., 4. Zetelaka II. 0 p.
F csoport: Kissolymos – Nagy­ga­lambfalva 1–5, Farkaslaka – Má­réfalva 4–1, Farkaslaka – Kissolymos 6–1, Farkaslaka – Nagy­galambfalva 0–1, Kissolymos – Máréfalva 3–5, Nagygalambfalva – Máréfalva 7–3. Az állás: 1. Nagy­galambfalva 9 p., 2. Farkaslaka 6 p., 3. Máréfalva 3 p., 4. Kissolymos 0 p.
G csoport: Szentábrahám – Szentlélek 3–3, Roseal – Szentegyháza 2–2, Roseal – Szentábrahám 2–0; Roseal – Szentlélek 5–0, Szentábrahám – Szentegyháza 3–0, Szentlélek – Szentegyháza 0–3. Az állás: 1. Székelyudvarhelyi Roseal 7 p., 2. Szentábrahám 4 p., 3. Szentegyháza 4 p., 4. Szentlélek 1 p.

Eredmények, rájátszás
Nyolcaddöntők: Sporting – Ko­rond 2–1, Lövéte – Homoród­szentmárton 3–2, Zetelaka – Szé­kelyvarság 6–1, Malomfalva – Ho­moródalmás 4–2, Golimpiákosz – Farkaslaka 1–1, büntetőkkel 5–4, Roseal – Székelykeresztúr 1–0, Nagygalambfalva – Farcád 0–3, Szent­egyháza – Szentábrahám 0–4.
Negyeddöntők: Golimpiákosz – Roseal 0–0, büntetőkkel 5–3, Sporting – Lövéte 3–0, Zetelaka – Malomfalva 3–5, Farcád – Szentáb­ra­hám 4–3.
Elődöntők: Golimpiákosz – Sporting 2–1, Malomfalva – Farcád 4–1.
Kisdöntő: Székelyudvarhelyi Spor­ting – Farcád 3–1.
Döntő: Malomfalva – Szé­kely­ud­varhelyi Go­lim­pi­á­kosz 3–1.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek