2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Három kihágásért fizetnek

Véget ért az Universitatea Craiova – Budapesti Honvéd labdarúgó Európa Liga-mérkőzés körül kialakult ügy: az oltyán gárda után a magyar csapatot is megbüntette az Európai Labdarúgó Szövetség. A Honvéd vezetői a hét elején kapták kézhez az ítéletet, mely szerint három szabálytalanságért több mint harmincezer euróra büntették, felére, mint a Craiovát.

Ápolásra szorult a Craiova – Honvéd mérkőzés bírója. Büntették mindkét csapatot

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) lezárta az Universitatea Cra­iova – Budapesti Honvéd labdarúgó Európa Liga-mérkőzés körül kialakult ügyet: az oltyánok után a magyarokat is megbüntették. Mint lapunk beszámolt, az augusztus elsejei Craiova – Honvéd találkozón a hazai nézők megdobták egy öngyújtóval a játékvezetőt, aki mellett egy hanggránát is felrobbant. A mérkőzés több mint fél óráig félbeszakadt, ezalatt a játékvezetők és az angol megfigyelő sem tudta, hogy pontosan mi a teendő ebben a szokatlan helyzetben. Végül a tartalékbíró vezetésével mégis folytatódott a mérkőzés, a hosszabbításból hátramaradt egy perc után következtek a tizenegyesek, ebben pedig az oltyánok voltak jobbak és kiejtették a sorozatból a Honvédot.
A meccs másnapján a Honvéd óvást nyújtott be az UEFA-hoz, amelyet elutasítottak. Ugyanakkor az európai szövetség döntése alapján a román klub 60 ezer eurós büntetés mellett három hazai mérkőzést zárt kapuk mögött kell megtartson, amelyre csak gyerekek mehetnek be. Úgy rendezték meg az AEK Athén elleni találkozót is.
Hétfőn kézhez kapta a Honvéd is az UEFA Etikai bizottságának augusztus 22-i tárgyalásáról szóló jegyzőkönyvét, amelyen a csapat Craiova elleni párharcon történteket tárgyalta. Az UEFA döntése szerint a Honvédnak a következő hazai nemzetközi mérkőzésén négyezer helyet kell lezárnia, ahová nem jöhetnek be a szurkolók, továbbá 30 250 eurós pénzbüntetést is kiróttak a budapestiekre: 20 ezret a rasszista megnyilvánulások miatt, 5250-et a csapat nem megfelelő viselkedéséért, további ötezret pedig rendzavarásért. „Ezt az eljárást hivatalból indította az UEFA, és nem azonos klubunk fellebbezésével, amely során személyes meghallgatást kértünk a Romániában történtek kapcsán, erről azonban egyelőre még nem kaptunk tájékoztatást” – írta a Honvéd vezetősége a klub honlapján.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb