csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Három kategóriagyőzelemmel zártak a csíkiak

Teljesítették a célkitűzést a csíkiak a Szeben Ralin. A Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros az elsőkerék-meghajtású autók kategóriája mellett megnyerték az RC3-as géposztályt és összetettben is pontoztak, míg a másodosztályban szereplő Csató Roland és Csikós Sándor páros az A1 géposztályban győzött, ugyanakkor az A csoportban és összetettben is gyarapította pontjaik számát. A Szeben Ralin a viadal története során először nyert nagyszebeni versenyző.

A Csató–Csikós páros az A1 kategóriában aratott fölényes sikert Fotók: Ralyphoto Hunters

A lehető legjobban zárta mindkét csíkszeredai pá­ros a hétvégén tartott Sze­ben Ralit. A hazai bajnokság ötödik futamán premier is született, hiszen először sikerült Nagyszebenben egy házigazda pilótának nyernie. Sebastian Barbu az elmúlt években már bizonyított, hogy nemcsak síelésben tudott országos bajnoki futamokat – sőt bajnokságot – nyerni, hanem az autósportban is immár a legjobbak között tartják számon őt és idén a ralipontvadászatban is esélye van a végső sikerre. A bajnoki címvédő Simone Tempestini számára ért véget leghamarabb a verseny: a Napoca Rali Academy pilótája az első szelektíven két kilométert sem tett meg, amikor egy bukkanót követően megrongálta autóját és nem tudta folytatni a versenyt.
A Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre kettős jókor volt jó helyen, többek között ennek köszönhette győzelmét az elsőkerék-meghajtású autók kategóriájában.
– Az első nap rakoncátlankodott a Citroën erőforrása. Szombatra viszont elhárították az Omega Motorsport szakemberei a hibát, állítottak a futóművön is, ami miatt sokkal jobb időket tudtunk autózni – nyilatkozta lapunknak Teslovan Adrian. A csíki pilóta hozzátette, négyen harcoltak az elsőségért, a körbeverések, majd egyik ellenfelük technikai gondja és a pilóta hibája végül az első helyre repítette őket a kategóriában.
– Az első szakaszt Tempestini bukása miatt semmisítették, a második szakasztól pedig Mihnea Muresan, Mihai Manole, Szabó Csongor és mi meccseltünk a kategóriaelsőségért. Az első napot a hatodik helyen zártuk, viszont a második napnak úgy indultunk neki, támadunk és megpróbáljuk elcsípni a dobogót – mondta Cseh Vajk Imre. A csíkiak a verseny felénél már a negyedik helyen álltak, a kilencedik szelektívet követően már megvolt a dobogós hely. A tizedik szelektíven Manole kiszállt a küzdelemből technikai gondok miatt, a csíkiak pedig a második helyre jöttek fel Mureșan mögé. Az utolsó előtti szelektívet viszont semmisítették, mert Szebenjuharoson „leszakadt az ég”, a pályán sok volt a víz, jégeső is esett, így az üdülőtelepről Resinár irányában túl veszélyes lett volna az autókat versenytempóban leengedni.

A Csató–Csikós páros az A1 kategóriában aratott fölényes sikert Fotók: Ralyphoto Hunters

– A mezőny puha és közepes slick-abroncsokon ment fel Sze­benjuharosra, lefelé a szakasz versenytempóban szerintem is teljesíthetetlen lett volna – tette hozzá a navigátor.
Mureșan viszont a szebenju­ha­rosi átcsoportosításból úgy jött ki, hogy versenyautóján meghibásodott a fékrendszer, az időellenőrző bírói állásba előbb túl korán ment be, majd megfordult és kihajtott, így 30 másodperces büntetéssel sújtotta a versenyvezetőség, ám ki is zárhatták volna a szabályok szerint. Mureșan így elvesztette első helyét, a második Teslovan–Cseh páros pedig a szuperszpeciált követően megnyerte kategóriájában a Szeben Ralit.
A másodosztályban versenyző Csató Roland és Csikós Sándor alkotta páros számára jól sikerült a Szeben Rali.
– Péntek este Szebenjuharosról úgy értünk le, hogy a szakasz végén már nem volt fékünk. Szombaton a meleg, emiatt pedig az abroncsok tapadáshiánya okozott némi gondot, de problémamentesen, összesítettben pontszerző, kategóriánkban pedig az első helyen fejeztük be a versenyt, aminek nagyon örülünk – nyilatkozta lapunknak a fiatal csíki pilóta.
A Csató–Csikós páros összetettben a hatodik, az A csoportban az ötödik, az A1 géposztályban pedig az első helyen zárta a Szeben Ralit, utóbbiban pedig listavezető a bajnokságban is.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,236RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb