2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Három győzelem Iaşi-ból

Kiválóan teljesítenek az FK Csíkszereda utánpótláscsapatai az ifjúsági országos Elit Ligában. Az U19-es, az U17-es és az U15-ös gárda az elmúlt hétvégén Iaşi-ban lépett pályára, és mindhárom csapat győztesként tért haza. A két nagyobbik csíki csapat dobogós korosztályában, míg a legkisebbek felzárkóztak az élmezőnyhöz.

Az U19-es FK csoportképe a meccs előtt. A hajrában szerezték meg a győzelmet

Az FK Csíkszereda utánpótláscsapatai remek idény­kezdésen vannak túl, a korosztályos Elit Ligában szereplő gárdák az ötödik fordulót sikeresen zárták, ráadásul úgy, hogy idegen környezetben léptek pályára. Az U17-es csapat lista­vezető, az U19-es a második helyen áll, míg az U16-os gárda is felzárkózott az élmezőnyhöz. Az Elit Liga ötödik fordulójában mindhárom csíki csapat szombaton a Politehnica Iași otthonában aratott győzelmeket.
Az FK Csíkszereda U17-es csapata továbbra is veretlen az Elit Ligában, mi több, a Keleti csoportot is vezeti a Kurucsai Milán és Antal Szilamér által edzett gárda. A szombati, Poli Iași elleni meccset jól kezdték a csíkiak, hiszen az első gólhelyzetet Bontas értékesítette, uralták a meccset, amely két újabb vendégtalálatot eredményezett. A második játékrész elején újabb csíki gól született, ezt követően lassítottak a csíkiak, ekkor tudott szépíteni
a Poli. „Jó hozzáállással játszott a
csapat, biztosan hoztuk a mérkőzést” – mondta a találkozót követően Kurucsai Milán.
Nagyon fontos idegenbeli sikert ért el az FK Csíkszereda U19-es csapata is Iași-ban. A csíkiak ugyan többet birtokolták a labdát, uralták a játékot és folyamatosan rohamozták az ellenfél kapuját, de a befejezéseket rendre elrontották. A Poli az első félidőben szerezte meg a vezetést, majd folyamatosan a védelemre összpontosítottak, és úgy tűnt, otthon tarthatják a pontokat. A piros-feketék nem adták fel a küzdelmet és végig nyomás alatt tartották a hazaiakat, míg végül a 90. percben Pálhegyi kiegyenlített. A hab a tortán az volt, hogy ami nem sikerült a mérkőzés ideje alatt, az összejött az utolsó pillanatban: Erőss a hosszabbításban elért góljával az FK megnyerte a meccset. A sikernek köszönhetően az FK őrzi második helyét a Keleti csoportban. Dusinszki Zoltán a mérkőzés után azt mondta, büszke tanítványaira, amiért a végsőkig harcoltak a győzelemért. „Végig mi irányítottunk, az ellenfél csak rúgdosta a labdát és egy figyelmetlenségből gólt kaptunk. Rengeteg helyzetünk volt egész meccs alatt, de egymás után hagytuk ki a ziccereket. A cserék beváltak, és hihetetlen módon az utolsó percekben megfordítottuk az eredményt” – mondta a csapat edzője.
Egy büntetőlövésből és egy sikeres ellentámadásból szerzett két gólt és nyerte meg a Poli Iași elleni mérkőzést az FK Csíkszereda U16-os csapata szombaton. A listavezető Petrolul Ploiești mellett csak az FK veretlen a Keleti csoportban, nyolc ponttal ugyan az ötödik, de egy találkozóval kevesebbet játszottak a piros-feketék, mint az előttük álló gárdák. Zöld Péter vezetőedző szerint csapata védekezésben nagyot lépett előre, nagy hiba nélkül hozták le a találkozót.
A három Elit ligás csapatnak túl sok pihenője nem lesz, hiszen holnap újabb fordulót rendeznek mindhárom korosztályban. A 6. fordulóban holnap 10 órától az FK U16-os csapata a Brassói Colteát fogadja, míg az U19-esek 16, az U17-esek pedig 18 órától a Bukaresti FCSB ellen harcolnak a pontokért a Márton Áron Gimnázium mögötti műgyepes pályán.

Eredmények
U17. Elit Liga, Keleti csoport, 5. forduló: Politehnica Iași – FK Csíkszereda 1–4. A csíki gólszerzők: Szabó 2, Bontas, Barabás.
U19. Elit Liga, Keleti csoport, 5. forduló: Politehnica Iași – FK Csíkszereda 1–2. A csíki gólszerzők: Pálhegyi, Erőss.
U16. Elit Liga, Keleti csoport, 5. forduló: Politehnica Iași – FK Csíkszereda 0–2. A csíki gólszerzők: Bóni, Bíró.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb