Három érem az ISK-k bajnokságán

Újabb székelyudvarhelyi sikerek

165

Buzãu adott otthont az elmúlt hétvégén a sportiskolák országos egyéni asztalitenisz-bajnokságának. Az ISK-FSK Székely­ud­varhely sportolói mindkét ko­rosztályban jól szerepeltek, Vetésy Norbert bajnoki címmel térhetett haza, ketten pedig bronzérmet szereztek.

Egy bajnoki címmel és két harmadik helyezéssel zárták az udvarhelyiek a bajnokságot

Buzăuban tartották az elmúlt hétvégén a sportiskolák országos egyéni asztalitenisz-bajnokságát, amelyen újra jól szerepeltek az ISK-FSK Székelyudvarhely sportolói. A Hargita megyeiek három éremmel tértek haza a viadalról. Sajnos két éremre is esélyes sportoló, Sánduly Levente és a tavalyi bajnok Jenei Barnabás sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a versenyt.
Párhuzamosan zajlottak a két korosztály mérkőzései, az ifik között Balázs Csaba és Tamás Szabolcs sikeresen jutott a negyeddöntőbe. Tamás a konstancai Popescu ellen 3–0-s győzelmet aratva jutott tovább az elődöntőbe, Balázst a későbbi bajnok, szintén konstancai Chiriță búcsúztatta. Az elődöntőben Tamás jól kezdett Chiriță ellen, szetthátrányából fordítva átvette a vezetést, azonban 2–1-nél kicsit elkapkodta a folytatást, ellenfele pedig sokszor türelmes játékkal kényszerítette rontásra Szabolcsot, így 3–2-es győzelemmel jutott a döntőbe a konstancai fiú. A kisdöntőben Tamás Szabolcs magabiztos győzelmet aratott a kézdivásárhelyi Medvés ellen, így a bronzérem kerülhetett a nyakába.
Az ifjúsági II-es korosztályban öt székelyudvarhelyi sportoló jutott a főtáblára, az első számú kiemelt Karácsony Dániel mellett Vetésy Norbert, Mózes Botond, Geréb Attila és Bándi Tamás is a legjobb tizenhat közé jutott. Az első fordulóban mindannyian sikerrel vették az akadályokat, egyedi eredményt érve el ezzel, hiszen a legjobb nyolc között öt udvarhelyi folytathatta. Vetésy Bándit győzte le a négy közé jutásért, Karácsony marosvásárhelyi ellenfelén jutott túl, Geréb nagy csatában 2–0-s vezetésről veszített a craiovai Nedelcu ellen, míg Mózest a kézdivásárhelyi Chelmus győzte le.
Az elődöntőben Vetésy–Ka­rácsony párharcra került sor, előbbi pedig 3–2-es győzelemmel bizonyult jobbnak csapattársánál, a másik ágon a craiovai hasonló eredménnyel jutott a döntőbe. A döntőben Vetésy tovább folytatta remek játékát, 3–0-s győzelmével gyakorlatilag lesöpörte ellenfelét az asztaltól, megszerezve így első országos bajnoki címét. A kisdöntőben Karácsony hasonló arányú győzelmet aratott Chelmus ellen, így ő is bronzéremmel zárta a pontvadászatot.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek