Három csíkszeredai iskolában is lesz Csodasarok

Erdélybe jön a legtöbb nyeremény

726

Lezárult a külhoni magyar óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló Miénk a város! online játék és megvannak az idei nyertesek, 113 külhoni intézmény nyert Csodasarkot – jelentette be Facebook-oldalán közzétett videójában Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Több mint 60 az erdélyi nyertesek száma, Hargita megyében közel 20 tanintézmény kap könyv- és fejlesztőjáték csomagot.

Illusztráció: kulhonimagyarok.hu

Az államtitkár közölte: az idei játékban rekordszámú versenyző, 2500 külhoni gyerek vett részt, akik nyolc héten át 60 000 feladatot oldottak meg. Kiemelte: az aktív részvételért nemcsak a gyerekeket, de a szülőket, családtagokat is köszönet illeti, akik végig támogatták és segítették a gyerekeket a versenyben. 

A játék eredményeként 113 külhoni oktatási intézmény – 62 erdélyi, 22 felvidéki, 22 vajdasági és 7 kárpátaljai intézmény – tanulói nyertek 100 ezer forint értékű könyv- és fejlesztő játékcsomagot, úgynevezett Csodasarkot saját közösségüknek – tájékoztatott a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkári Kabinet sajtóközleménye. További 500 gyerek értékes könyvjutalomban részesül, mindegyik nyereményt az új tanév elején adják át.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság nyolcadik éve hirdeti meg a külhoni magyar 6-10 éveseknek szóló Miénk a város! játékot, idén a szokásos őszi kezdés helyett már tavasszal elindult a vetélkedő és a megszokott 4 hét helyett 8 héten át tartott. A játék indításának őszről tavaszra való átütemezésével az volt a cél, hogy az államtitkárság segítséget nyújtson a külhoni területeken a járványhelyzet miatt otthonaikban tartózkodó kisgyerekes családoknak, akik a játékon keresztül tartalmas időt tölthettek együtt.

A Csodasarokban az idei évben is érdekes fejlesztő játékok, gyermekkönyvek, társasjátékok lesznek. Megyénkből 17 tanintézmény lesz örülhet a nyereménynek. Csíkszeredában a Nagy Imre, a József Attila, illetve a Petőfi Sándor Általános Iskolákben lesz majd egy-egy Csodasarok, köszönhetően a játékban résztvevő néhány gyermeknek. Székelyudvarhelyen a Móra Ferenc Általános Iskola, illetve a Benedek Elek Líceum van a nyertesek között, de Madéfalva, Szentegyháza, Zetelaka, Lövéte,, Csíkmadaras, Homoródszentpéter, Maroshévíz, Csíkszenttamás egy-egy, valamint Gyergyószentmiklós és Székelykeresztúr két-két tanintézménye gazdagodik a játékcsomaggal.

A nyertesek teljes listája a www.kulhonimagyarok.hu oldalon tekinthető meg.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.